Defineres som mindreverdige

«Legalt har partnerskapsloven alltid vært ment som en annenrangs ordning, noe den fremdeles er.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Partnerskapet til Per-Kristian Foss og Jan Erik Knarbakk har vakt internasjonal oppsikt. Utenlandske mediers påstander om norsk «likestilling» og det «liberale» Norge må likevel tas med en betydelig klype salt. Legalt har partnerskapsloven alltid vært ment som en annenrangs ordning, noe den fremdeles er.

Medier over den ganske verden har fått med seg at Per-Kristian Foss er den første statsråd som noensinne har inngått et homofilt partnerskap. Sånn sett er dette en viktig internasjonal begivenhet i kampen for full likestilling for homofile. Det er et viktig signal om økende toleranse i det norske samfunnet når en finansminister slik kan demonstrere sin homofile kjærlighet uten å risikere karrieren.

Men gjennom all den positive oppmerksomheten som Foss og Knarbakks partnerskap er blitt gjenstand for, har Norge blitt fremstilt som et mer liberalt og likestilt land enn det som er tilfellet. Begivenheten har fått den sveitsiske avisen Neue Zürcher Zeitung til å skrive at bare Danmark var tidligere ute enn Norge med å likestille homofile og heterofile par. Det tyske nyhetsbyrået DPA melder at i Norge er homofile par i prinsippet likestilt med heterofile.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer