Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Definitivt Abba

Tidløse hiter fra gruppa som startet det svenske popvidunderet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg innrømmer det gjerne: jeg var en av disse som gjorde litt narr av Abba. Det ble nærmest en prestisjesak, og jeg tok jo grundig feil. Sakte kom erkjennelsen av at Benny Andersson og Björn Ulvaeus faktisk lagde uvanlig fengende, enkel og til dels genial popmusikk med en dose glam.

I høst ble hele katalogen remastret og gitt ut på cd med bonusspor: fra «Ring Ring» (1973), via det konseptliknende «ABBA - The Album» (1977) til «The Visitors» (1981). Nøyer du deg med det aller beste, får du her samtlige 37 singler på to cd-er, fra «People Need Love» (1972) og fram til «Under Attack» (1982) - når spruten ikke er like stor.

Det Abba mangler i tekstlig substans, tar de igjen i friske arrangementer, catchy refrenger og samspill tekst/musikk. Det klinger jo så bra! Tekstheftet har historier rundt hver låt, så her er det bare å nyte popnostalgien i fulle drag.

Hele Norges coronakart