Deilig å være spansk for Aksel

Aksel Hennie (28) og «Uno» har begynt sin turné til verdens filmfestivaler, og nå er de på plass i San Sebastian i Spania. Der er Hennie nominert i klassen for beste regidebutant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens han nyter tapas, sommertemperaturer og film fra hele verden på filmfestivalen i San Sebastian, kan Aksel Hennie også glede seg over at «Uno» er blitt en stor publikumssuksess her hjemme. I dag passerer den etter alle solemerker 120 000 besøkende.

-  Jeg er så sinnssykt glad om dagen, går rundt med et utrolig godt humør. Det er så kult å se at filmen har en bredere målgruppe enn jeg hadde trodd, selv om jeg ikke tenkte på målgrupper mens jeg lagde den, det viktigste for meg var å lage en film jeg hadde lyst til å se selv. Jeg er veldig glad og fornøyd for at mange ser den, det er jo derfor vi driver med dette, sier Hennie på telefon fra San Sebastian.

Filmfestivalen i San Sebastian arrangeres i år for 52. gang, og Aksel Hennie er nominert i den såkalte Zabaltegi-seksjonen, sammen med 15 andre regidebutanter fra hele verden.

Bra spørsmål

De konkurrerer om Altadis Award, som er på 90 000 euro (ca. 750 000 kroner) som skal deles mellom regissør og produsent, i tillegg til at årets nyopprettede Mount Blanc Award (100 000 kroner) går til en manusforfatter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer