Deilig melankoli

Enda et norsk band som drar oss mot det mørke, dystre og melankolske? Ja, men det gjør ingen verdens ting.

Muzzlewhite er det mest positive som er kommet fra romeriksbygdene på lenge. Det Oslo-baserte bandet, med tre av fem medlemmer fra Aurskog, kan umiddelbart høres ut som en krysning av Madrugada, Midnight Choir og The Walkabouts. Nærmest på tross av dette har bandet klart å skape sin egen sound innenfor det utvidete rockbegrep - hvori opptatt alternativ country.

Tore Aurstads mørke og skjøre stemme er viktig for bandets lydbilde, og for å underbygge den lavmælte og nesten dramatiske stemningen trer også tre vakre, smygende kvinnestemmer støttende til; Karen Jo Fields, Sofie Navelsaker og Annette Gil (Seven).

Sentral på bandets andre plate, bare kalt «Muzzlewhite», er også medprodusent Andreas Berzcelly (programmering/miksing), mens bandet kollektivt er kreditert for alle låter og arrangementer.

Og - Muzzlewhites andre cd er intet mindre enn en uvanlig sterk styrkeprøve, blant annet fordi den har bra nok låtmateriale til å holde et solid nivå gjennom hele 15 spor med en samlet spilletid på en time - uten at det et øyeblikk blir ensformig.

I tillegg er de 750 første eksemplarene utstyrt med en bonus-cd med ytterligere fem (atskillig friskere og ganske morsomme) låter, så her er det bare å løpe fort til nærmeste oppegående cd-forhandler.