deilig under sola

Å være skjønn om sommeren er å være ribbet for staffasje. Årets bademote er allsidig, de fleste snitt og farger finnes. Vi har valgt å fokusere på rent hvitt, samt friskt rosa, gult og blått. Disse fargene er viktige i sommer, både når det gjelder klær, tilbehør og make-up.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trange shorts

Sjokkrosa

Glamorøst

Omslagsskjørt

Triangelbikini

STERKE, GJERNE NEONFARGEDE pasteller brukes til å friske opp et antrekk som ellers holdes i nøytrale farger. Det samme gjelder sminke.

Helena Rubinstein går i bresjen for neon, med gulgrønne, blå, orange og turkise farger.

For de fleste andre er det rosa leppestift som gjelder nå i vår. Den er enten myk med skimmer, eller kraftig fuksia. Sjokkrosa kan tynnes ut med lipgloss, eller brukes som den er. I så fall bør du bruke lite sminke i resten av ansiktet.

På motevisninger og fotoserier i blader brukes ofte rosa, dokkeaktig «blush». I vårens sortiment finnes en frisk, kremaktig rosafarge fra Lanctme.

Lys og glød er viktig denne sommeren. De fleste merker, fra Body Shop til Clarins, lanserer gjennomsiktige og lette skimmerfarger som får munn og øyne til å skinne. Lanctme har et nytt pudder og en ny kremrouge som gir huden skimmer, lys og glød. Pudderet er også fint på hender, kragebein og skuldre.

Gyldne skimmerfarger glitrer på solbrun hud. Helena Rubinstein har en sommerserie i gull og kobber - skinnende lipglosser og glitrende, «metallic» neglelakker som sitter bra og dekker godt.

YVES SAINT LAURENT DRYSSER gull på lepper, hud og hender- overalt.

- Til disse bildene har jeg brukt gloss på leppene og gullpudder i stedet for rouge. Det reflekterer lyset sånn at det stråler fra ansiktet, sier stylist og make-upartist Heidi Håseth.

Hun anbefaler fargesterke tånegler- blå eller grønne- og neglelakk med skimmer.

- Det er ikke lenge siden sommersminken var naturlig dus og ton-i-ton. Nå er det lov å bruke farger, sier hun.

Det samme gjelder badetøy, der Heidi mener trenden går i retning sterke farger og en hyppig forekomst av hvitt.

- For gutter gjelder trange shorts med korte bein.

Det er en bokserlignende badebukse med høyt liv og lav, rett beinskjæring. Og de mest trendy har nesten ikke bein i det hele tatt.

Som i underbuksemoten forøvrig, er flagrende, vide shorts helt ut.

BIKINI ER ET MER MODERNE VALG enn badedrakt. Den kan deles opp og brukes uten strand og vann.

Overdelen brukes som en BH. Den kan passe bra til shorts og under vårens transparente topper eller kjoler. Bikinitrusen passer med en kort og liten topp. Dermed kan en ny bikini bli til mange nye antrekk.

Kontrast i størrelse er populært. Hos Hennes & Mauritz kan du sette sammen din egen bikini: Velge liten truse til en soltoppaktig overdel, eller kanskje klassisk bøyle-BH sammen med en shorts?

60-tallsinspirerte hotpants eller hipsters strammer opp og pakker inn de kvinnelige former. H&M lanserer tekkelige, prydelige bikinier med skjørt.

Eller du kan velge omslagsskjørt: De er sexy, samtidig som de skjuler.

FOR BABES MED SUPERKROPPER finnes 70-tallets triangel-bikini med knyttebånd og trekanter som dekker mer private deler. Både høy og lav benskjæring er aktuelt.

- Bukser som sitter lavt på livet er det flest av, sier Heidi Håseth.

Best å være sparsomt kledd når sola steiker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer