Deilige Norge

Dette er et fantastisk land med utrolig mange hyggelige mennesker.

MITT HJEM: Torsdag skrev norskamerikaneren Charles Kinney Jr at han følte seg som en annenrangs borger i Norge. Her svarer Murshid M. Ali.
  
Foto fra Frognerparken i Oslo: Håkon Eikesdal
MITT HJEM: Torsdag skrev norskamerikaneren Charles Kinney Jr at han følte seg som en annenrangs borger i Norge. Her svarer Murshid M. Ali. Foto fra Frognerparken i Oslo: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Les også: Absurd innvandringsbyråkratiMIGRASJON: Innvandreren til Norge som fenomen oppstod for snaut 30 år siden — da sikter jeg selvsagt til de ikke-vestlige innvandrerne som min egen far, som kom reisende til Norge for å studere økonomi. Etter at borgerkrigen på Sri Lanka brøt ut, bestemte familien seg for å bli, og således fikk jeg min oppvekst i dette langstrakte kongeriket i nord.

Det å vokse opp i Norge har selvsagt sine utfordringer for en svart mann, men det er ikke så forbanna ille som alle skal ha det til. I mine år i Norge har jeg lært én ting: Norge er et fantastisk land med utrolig mange hyggelige mennesker, og du kan faktisk få til litt av hvert — uansett om du er hvit eller ikke.

FOR ET PAR ÅR SIDEN reiste jeg rundt hele Vestlandet og holdt foredrag på ikke mindre enn 35 ulike videregående skoler, der jeg formante ungdommen om at de måtte komme seg til utlandet eller til byene og ta seg høyere utdannelse. Jeg kom i snakk med titalls av nordmenn i ulike aldre, kjønn og størrelser. Det jeg oppdaget var at Norge er et uhyre komplekst land, med hundrevis av dialekter og kulturer, og at det å være norsk faktisk handler om mangfoldighet. De langstrakte og høyreiste fjellene har ikke bare skapt et fantastisk mylder av ulike væremåter og samfunn, men bidratt til at kongeriket er spennende og et land som den jevne nordmann kan være stolt av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer