Deilige Simone

Simone er ikke som vanlige skuespillere. Hun drikker ikke, gjør egne stunts og kan gjerne være naken foran kameraet. Sjekk helgas filmprogram!

Tror du kan noe om film? Da må du bli med på Kinosjef 2002. Les mer her!

Til helga slippes tre storfilmer på norske kinoer. Her har du programmet og lenkene til de utenlandske anmeldelsene!

  • Amadeus

Dette er historien om Wolfgang Amadeus Mozart og Antonio Salieri på nytt. Milos Formans hyllede film fra 1984 relanseres. Nå i hans egen versjon med 20 minutters ekstra materiale som aldri tidligere har blitt vist. Filmen dekker de siste ti årene av Mozarts uvanlige liv. Her får du tunge kostymer, glitrende omgivelser, galskap og dessuten en hel masse av komponistens musikk.

Ifølge Forman er det mer tid til forholdet mellom Mozart og kona i den nye filmen. Og mindre tid til rivalen Salieris sjalusi. Regissøren sier også at han klipte filmen i panikk rett før den hadde premiere i 1984. De turte ikke gi publikum 3 timer med klassisk musikk uten store filmstjerner. Men nå tør han.

F. Murray Abraham fikk Oscar for beste mannlige skuespiller for «Amadeus». BBC er fornøyd med nyversjonen: - Til og med enda bedre andre gang, skriver den britiske avisas anmelder. Og flere er enige, les anmeldelsene her.

Med Tom Hulce, F. Murray Abraham, Elizabeth Berridge

  • Road to Perdition

Filmens handling er lagt i USA under depresjonen på 1930-tallet. Mike Sullivan (Hanks) jobber som leiemorder for mafiaboss John Rooney. Sullivan ser opp til sjefen som sin egen far, men begynner et nytt liv den dagen hans egen sønn Tyler blir vitne til mord. Sønnen hans sniker seg nemlig med i bilen og ser at faren dreper flere mennesker. Mafiabossens sønn kan ikke innfinne seg med at det finnes vitner til drapene, og dreper Sullivans kone og andre sønn, og starter jakten på Tyler. Farens eneste valg er å leie en morder til mafiasønnen. Filmen er regissert av Sam Mendes, mannen som laget «American Beauty».

Mafia med Tom Hanks, Jude Law, Paul Newman.

- En av Hanks beste prestasjoner, skriver Los Angels Times. Les flere anmeldelser.

Filmens nettsider

  • Simone

Simone er alle regissørers drømmeskuespillerinne. Til forskjell fra sine levende kolleger, blir Simone aldri gammel og legger heller ikke på seg og blir fet. Simone gjør alle stuntscenene sine selv og har ingen problemer med å spille inn nakenscener. Skuespilleren er laget med mus av datageniet Hank Aleno (Elias Koteas). Og hun skal hjelpe Viktor Taransky (Al Pacino) med hans sviktende karriere. Men ikke uten problemer. Simone blir superpoppis, og Taransky kan ikke avsløre at hun er hans verk.

Engelsk/Brasiliansk med Al Pacino, Catherine Keener, Evan Rachel Wood, Pruitt Taylor Vince.

Avisa Chicago Sun Times er ikke fornøyd:

- Filmen forsøker å nå over et for bredt publikum. Dette er forutsigbart.

Filmens nettsider. Les flere anmeldelser.

Lyst til å spille med film? Delta i Kinosjef 2002!