- Dejlig å feire Bergen

Sissel Kyrkjebø var strålende fornøyd etter åpningsfesten for kulturbyen Bergen i går kveld. - Fantastisk stemning og en stor begivenhet for byen min, sier hun.

Etter at hun hadde sunget Bergenssangen for mer enn 30000 mennesker, kunne hun fortelle at hun ble varm om hjertet av opplevelsen i byens store utendørsrom, på Torgalmenningen.

- Da jeg ble spurt om å få være med på denne festen og hadde lest manuskriptet av Gunnar Staalesen, var jeg aldri i tvil om at jeg ville delta. Det var et ærefullt oppdrag. Jeg vil alltid være bergenser, selv om jeg for tida bor i København. Dessuten ble Bergenssangen skrevet i en tid da vi hadde dansk som skriftspråk i Norge. Den ble opprinnelig skrevet på dansk, minner hun om.

Mamma Sissel

Sissel har gjort ferdig det meste av materialet til en ny plate, men sier at hun har et par sanger til som hun vil gjøre i Skandinavia før hun kan være helt fornøyd.

- Mye skal stemme før en ny plate er helt klar. Akkurat nå har jeg valgt morsrollen. Det er helt opp til meg selv å bestemme når den skal gis ut. Jeg ønsker å bli ferdig med ammingen først. Kanskje vil den komme til høsten, men jeg vet ikke helt sikkert. Jeg må samtidig være helt klar for mye reising, men det kan gjøres litt i bolker og så må jeg være helt til stede når jeg er hjemme med mine barn og min mann, sier hun.

Promotering i USA

Sissels manager Arne Svare sier at en lansering i USA betyr at Sissel må forplikte seg til mye reising på dette kontinentet i seks til åtte måneder.

De siste dagene har hun møtt igjen flere gamle venner i Bergen. Blant dem er Karoline Krüger.

- Vi fikk snakket en del sammen i helga da Karoline fylte 30 år, sier Sissel.

I går delte de to sangfuglene garderobe.

- Det ble helt som good old days, sier Karoline.

Imponert

Sissel røper at hun også er mektig imponert over det store talentet til 14 år gamle Kristine Gulbrandsen.

- Jeg vet ikke om jeg sang så bra i den alderen. Hun har en veldig fin klang i stemmen, sier Sissel.

- Jeg synes Sissel er kjempeflink, men vi har to vidt forskjellige stemmer. Det vi har til felles, er at vi begge er fra Bergen, forklarer Kristine.

Bergensdronningene Sissel og Karoline fikk en strålende mottakelse under åpningen igår.

- Du blir her en stund, da, Sissel?

- Nei, i dag drar vi tilbake til Danmark for å feire fireårsdagen til datteren min. Hei, hei, hilser hun på bredt dansk.

- Er du blitt dansk?

- Nei, men jeg må konsentrere meg, smiler Sissel.

ALLTID BERGENSER: Sissel Kyrkjebø ble varm om hjertet hennes bysbarn sang Bergenssangen sammen med henne.