Del «Halo 3»-historien med tre venner

Satser på samarbeid.

AMSTERDAM (Dagbladet.no): I går kveld avholdt Microsoft en pressekonferanse om det kommende Xbox 360-storspillet «Halo 3» i Amsterdam.

Fram til i går hadde spillutvikleren Bungie vært uklar spesielt på ett område ved «Halo 3»: Hvorvidt spillerne kunne samarbeide om å spille gjennom historiedelen (i «Halo 2» kunne to spillere samarbeide på en skjerm i samme stue, men ikke over Xbox Live). Men da de endelig tok bladet fra munnen, skjedde det til gjengjeld med stil.

Når «Halo 3» slippes i Norge den 26. september i år, kan opptil fire spillere koble seg sammen for å oppleve protagonisten Master Chiefs kamp mot den utenomjordiske og invaderende Covenant-rasen - i rollen som fire forskjellige spillere.

- Når man samarbeidet i «Halo 1» ga ikke det noe mening historiemessig ettersom man styrte to Master Chiefer, men straks det kom en kuttscene var det kun én av dem. Denne gangen er det Master Chief, Arbiter, og to Eliter, og alle har hver sin bakgrunnshistorie, fortale Frank O\'Connor i Bungie til  Dagbladet.no i går.

- Elitene starter spillet med eliteutstyr, så de slipper å tenke på om de skal beholde våpnene sine, eller skaffe nye underveis ... og de vil ha noen interessante reaksjoner underveis, ettersom de fortsatt føler et visst ubehag ved situasjonen, sier O\'Connor.

Bungies hjemmeside kan du lese mer om de to nye elitene, som heter N\'tho \'Sraom og Usze \'Taham.

Opptil fire stykker kan spille sammen over Xbox Live eller ved å koble sammen maskinene med en såkalt system link. Kun to spillere kan spille sammen på en skjerm, men to maskiner kan kobles sammen for å åpne for fire spillere.

Dagbladet.no fikk i går også muligheten til å spille både enspillerdelen og flerspillerdelen av «Halo 3» i en halvtimes tid hver - inntrykkene fra dette kommer veldig snart!