Du leser nå Dagbladet Pluss

Deler etterretning og arresterer egen befolkning

Lyssky samarbeid mellom gamle fiender.

KNIVANGREPENE: Israels regjering og palistinske mynidgheter har felles interesser: Begge ønsker å kontre terrorangrep fra grupper som Hamas og al-Qaida-tilknyttede nettverk. Begge ønsker å holde ro og stabilitet. Bildet er fra Gaza og det er tatt for noen dager siden der det på gata står maskerte utstillingsdukker med kniver i hendene. FOTO: AFP/NTB SCANPIX
KNIVANGREPENE: Israels regjering og palistinske mynidgheter har felles interesser: Begge ønsker å kontre terrorangrep fra grupper som Hamas og al-Qaida-tilknyttede nettverk. Begge ønsker å holde ro og stabilitet. Bildet er fra Gaza og det er tatt for noen dager siden der det på gata står maskerte utstillingsdukker med kniver i hendene. FOTO: AFP/NTB SCANPIXVis mer

Palestinske myndigheter har insistert på at det måtte holdes hemmelig. Men i årevis har de samarbeidet med israelerne om å dele etterretning og arrestere sin egen befolkning.

Under angrepsbølgen den siste måneden er samarbeidet blitt enda tettere.

Wikileaks-lekkasje

Da den palestinske innenriksministeren Said Abu Ali møtte amerikanske diplomater, i Ramallah en februardag i 2010, forsikret han dem om at palestinerne fremdeles ønsket å samarbeide med de israelske sikkerhetstjenestene. Samarbeidet var i deres felles interesse, sa han.

Men han ønsket å holde en lav profil. Det var nødvendig å holde kontakten unna offentlighetens øyne. Publisitet kunne skade en pågående sikkerhetskampanje. Uttalelsene går frem av et hemmeligstemplet dokument publisert på lekkasjenettstedet Wikileaks - et av svært mange dokumenter som omhandler sikkerhetssamarbeidet mellom Israel og de norsk støttende palestinske selvstyremyndighetene (PA) på Vestbredden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.