HYLLES AV ARTIST-NORGE: Michael Krohn  og Raga Rockers. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
HYLLES AV ARTIST-NORGE: Michael Krohn og Raga Rockers. Foto: Anders Grønneberg/DagbladetVis mer

Deler pengene med eks-medlemmer

Flere får en bit av den store Raga-kaka.

(Dagbladet): Raga Rockers-frontmann Michael Krohn våknet i dag til nyheten i alle landets nettaviser om at en gigantisk Raga-hyllest er under innspilling.

Ikke mindre enn 100 artister - mange av dem blant landets fremste - spiller inn hver sin Raga-cover. Låtene blir samlet på en stor cd- og vinylboks som kommer i salg til høsten, og hele overskuddet doneres 55-åringen som har betydd så mye for norsk rock.

Selv var han helt uvitende om det hele inntil i dag tidlig. Den mediesky artisten forteller på mail at han ble overrasket da han fikk nyheten.

- Ble tatt litt på senga i dag. Voldsomt, men moro, skriver han.

Deler pengene Initiativtaker Christer Falck, som forhåndsfinansierer trykkingen av boksen gjennom sin crowdfundingside Newjelly.com, har som mål å selge 1500 bokser til 1500 kroner hver innen jul.

Når utgifter er trukket fra kan overskuddet nå halvannen million kroner. Men Krohn har ingen planer om å sitte på pengene selv.

- Bandet deler pengene. Medlemmer som ikke er med lenger, men som har brukt tid og energi på bandet før i verden bør vel nesten få en bit av kaka de også, skriver Michael Krohn.

Per i dag består bandet av Hugo Alvarstein (tangenter/gitar), Eivind Staxrud (gitar), Arne Sæther (tangenter), Livio Aiello (bass) og Jan Kristiansen (trommer) i tillegg til Krohn.

Gitaristene Tore Berg og Nils Aune, og avdøde Bruno Hovden, er blant eksmedlemmene.

Tar det rolig Han gleder seg til å høre resultatet. Artister fra Tommy Tee, Haddy N'jie og Jan Eggum til deLillos, Dumdum Boys, Kristopher Schau-bandet The Dogs og hardrockerne Skambankt er med på hyllesten. Ytterligere 50 artister skal offentliggjøres senere.

- Gleder meg til å høre alt, men jo lenger unna originalen det blir, jo mer spennende er det, mener Michael Krohn.

Han startet karrieren som trommeslager i det legendariske, men kortlivde punkbandet Kjøtt. Som vokalist og låtskriver i Raga Rockers debuterte han i 1983 med plata «The Return of the Raga Rockers».

Ytterligere fem album, med populære låter som «Noen å hate», «Maskiner i Nirvana» og «Hun er fri» ble sluppet fram til 1990. Det sikret bandet en plass blant det som er blitt kalt de fire store i 80-tallets norskspråklig rock, sammen med Jokke & Valentinerne, Dumdum og deLillos.

Siden har Raga med ujevne mellomrom gledet fansen med nye plater og turneer. Sist med «Faktor X» i 2013. De kommende månedene skal de spille på utvalgte festivaler.

- Utover det tar vi det rolig, ifølge frontfiguren.