Deler scene med Adams

Kristian Valen får en av sine største drømmer oppfylt når han til sommeren skal dele scene med Bryan Adams. Nå håper han å synge duett med sitt store forbilde.

OSLO/LILLEHAMMER (Dagbladet): De to skal spille under åpningsshowet til Viking Stadion i Stavanger 2. juni. Og det jobbes for en fellesopptreden med de to.

- Herregud, det ville vært dritkult å synge sammen med ham. Jeg hadde ikke sagt nei takk til det. Men det er ikke opp til meg om vi får til det. Det er managementene som har dialogen, sier Valen til Dagbladet.

- Da jeg ble spurt, trodde jeg egentlig ikke at det var sant. Men nå gleder jeg meg voldsomt. Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Men det er klart: Det er Adams som er stjerna her, ikke jeg.

Eget album

Valen har parodiert en rekke store artister, både i «Fartøy Valen» og «Valen TV». Men Bryan Adams har hittil ikke fått gjennomgå.

- Bryan Adams har jeg bare sunget i seine nattetimer på nachspiel, sier Valen og ler.

Han var i går på Lillehammer med forestillingen «Fartøy Valen». Den siste tida har han arbeidet med stoff til et eget album. Han vil teste noe av dette på Stavanger-publikummet.

- Det blir et musikalsk show med noen imitasjoner først. Og hvis det fungerer, vil jeg prøve noen av mine egne låter. Men det kommer helt an på publikum, sier han.

Tilbake til USA

Han er også i ferd med å spille inn sitt første album.

- Akkurat nå jobber vi i studio, med å teste ut musikere og lydbilder. I april drar jeg tilbake til USA for å spille inn tre låter. Det har tatt lang tid å finne de rette folkene, og nå tar jeg det bare som det kommer, sier Valen.

Han har ingen drømmer om et stort platesalg.

- Jeg er ikke komfortabel med at noen sier at jeg skal bli popstjerne. Jeg har ingen mål om å erobre verden. Jeg er bare glad for at dyktige folk skal hjelpe meg med å spille inn min enkle musikk. Om det skulle selge har jeg faktisk ikke tenkt på. Målet med dette er å ha det gøy.

Depressivt

- Hva slags musikk kan publikum vente seg?

- Det blir depressivt i hvert fall, og ikke noe for kritikerne. Det blir en skive du kan sette på når du sliter. Så når psykologene hører den og leser tekstene mine, kan det hende de kommer og henter meg, sier Valen og ler.

PÅ LILLEHAMMER: Kristian Valen var i går på Lillehammer med showet sitt, «Fartøy Valen». Til sommeren skal han dele scene med Bryan Adams. Kanskje blir det en duett også.
CANADISK SUPERSTJERNE: Kanskje får Kristian Valen synge duett sammen med Bryan Adams?