Deler sine mørke sider

Lite å le av i bloggerbok.

ÅPEN OM PROBLEMER: Blogger Linnéa Myhre har skrevet bok — der hun blant annet skriver om sine spiseforstyrrelser. Foto: Anette Karlsen / NTB SCANPIX
ÅPEN OM PROBLEMER: Blogger Linnéa Myhre har skrevet bok — der hun blant annet skriver om sine spiseforstyrrelser. Foto: Anette Karlsen / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Hun har rundt 30. 000 lesere på bloggen, www.linniiie.com, hver dag, og hun har mottatt priser for å være Norges beste blogger og mest sexy kvinne. Men Norges mest sexy kvinne har også, noe paradoksalt, anoreksi, noe som har ført til sykehusopphold, psykiaterbesøk og tung medisinering.

Selvutleverende tekst Myhre har alltid vært åpen om problemene sine, og pakket dem inn i en god dose svart humor på bloggen, men i debutboken får vi en mer naken framstilling.

Bildeillustrasjonene er strippet bort og alt sosialt liv nevnes bare indirekte. Igjen står en dagboktekst som er preget av mørke og isolasjon og som står i sterk kontrast til de lyse, stylede magasinforsidene hun også smykket dette året.

Glamouren eksisterer ikke her, og hverdagslivet er fylt av problemer: «Jeg kan ikke overnatte hos noen, jeg kan ikke spise middag hos noen, jeg kan ikke spise noe som helst hos noen, og jeg kan ikke ta imot besøk nær et planlagt måltid i frykt for at de ikke skal gå tidsnok.»   

Det framstår som helt absurd for friske mennesker, men Myhres beskrivelse av hvordan en spiseforstyrret tenker er overbevisende og sterk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer