Deler ut ulovlig filmpris

Kortfilmfestivalen i Grimstad bryter loven ved å dele ut en filmpris sponset av et whiskey-merke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke delte juryen i Kortfilmfestivalen i Grimstad ut Jameson-prisen til filmskaperen Pjotr Sapegin og kortfilmen «Gjennom mine tykke briller». Prisen er på 6000 euro, rundt 50 000 norske kroner.

Men nå kan det bli en slutt på prisutdelingen, ettersom sponsoren Jameson er et irsk whiskey-merke som selger godt på polet. Det liker alkohollovens voktere dårlig.

Ut i verden

Ved å vinne prisen sikrer filmskaperen seg distribusjon av vinnerfilmen i flere europeiske land og den blir vist på flere internasjonale festivaler. Dette har en enorm markedsverdi og ansees av kortfilmfestivalledelsen og prisvinneren som viktigere enn de 50 000 kronene som følger i prispenger.

Prisen er delt ut tre ganger i Norge og deles ut i en rekke land. Den irske wiskeyprodusenten Jameson skriver på sine nettsider at de har bidratt med 300 000 euro for å få være hovedsponsor.

Ingen i Sosial- og helsedirektoratet var kjent med prisen da Dagbladet.no tok kontakt. De vil nå be om en redegjørelse om filmprisen og føringene som er lagt fra whiskeyprodusenten.

- Da vi første gang delte ut prisen husker jeg at vi diskuterte om dette kunne være i strid med norsk alkohollovgivning. Vi har trodd det var lovlig, men om direktoratet mener noe annet vil vi ikke protestere på det, daglig leder i Kortfilmfestivalen Torunn Nyen til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer