Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Delfin-dildo, homo-hamster og sjimpanse-lesber

Det du ikke visste dyr gjorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Arrangørene bak ustillingen «Homofili i dyreriket - Mot naturens orden?» har blitt bedt om å brenne i helvete av norske pastorer. En begeistret byrådsleder Erling Lae tror derimot utstillingen kan bidra til at menneskelig homofili blir ansett som mer naturlig og mindre menneskeskapt.

Delfin-dildo

En ustilling om homofili, som også overrasker sexolog Espen Esther Pirelli Benestad hadde man kanskje ikke ventet å finne på Naturhistorisk Museum i Oslo.

- Dette er enestående! Særlig ble jeg fascinert over delfinene. Visste dere at homofile delfiner har sex med hverandres pustehull? Eller at lesbiske delfiner vibrerer med snuten i kjønnet til partneren sin? Det blir jo dildo på delfinsk! sier kjendissexolog Espen Ester Pirelli Benestad til Dagbladet.no.

- Hensikten med utstillingen er å vise hvor enomt utbredt homoseksualitet er i dyreriket. 1 500 dyrearter har homofile artsfrender, og rekorden er en homseandel på 40 prosent hos rosenkakaduen!

- Vi kalt utstillingen «Mot naturens orden?», for hvordan kan homoseksualitet blant mennesker være imot naturens orden når den er så sterkt utbredt i dyreriket. Dette frarøver homofobene sitt tyngste argument, sier prosjektleder Geir Søli.

Brenn i helvete

Og reaksjonene har vært knallharde. En pastor skrev i Haugesunds avis at tekstforfatteren bak utstillingen Petter Bøckman «ville brenne i helvete».

UNATURLIG? Utstillingen «Mot naturens orden?» viser hvor utbredt homofili er i dyreriket. Hos mange fuglearter, slik som flamingoer, holder homoseksuelle par sammen
hele livet. Foto: NATURHISTORISK MUSEUM, SCANPIX
UNATURLIG? Utstillingen «Mot naturens orden?» viser hvor utbredt homofili er i dyreriket. Hos mange fuglearter, slik som flamingoer, holder homoseksuelle par sammen hele livet. Foto: NATURHISTORISK MUSEUM, SCANPIX Vis mer

Pinsepastor Jan-Aage Torp beklaget til TV2s nettavis at skattepengene brukes til en utstilling som skal legitimere homoseksualitet gjennom å vise hva som skjer i dyreverdenen. Pastoren foreslo heller å bruke midlene til å hjelpe dyrene med denne «pervertering eller skjevhet».

Byrådsleder Erling Lae åpnet utstillingen, og sier til Dagbladet.no at han ble svært positivt overrasket.

- Jeg som alle andre har en forestilling i hodet mitt om hva som er naturlig. Naturen og dyrelivet har alltid fremstått som rent og enkelt, men denne kunnskapen snur jo opp ned på at vi tidligere har forestilt oss. Man har ansett homoseksuelle følelser som mer særegnent for mennesket, med både medfødte og sosiale årsaker. Men dyr kan også utvikle kjærlighetsforhold med en partner av samme kjønn.

- Se og lær! var oppfordringen fra Erling Lae til publikum da byrådslederen åpnet utstillingen torsdag.

image: Delfin-dildo, homo-hamster og sjimpanse-lesber
Homse-spekkhoggere: En hannspekkhogger rir på ryggfinnen til en annenn i Sea World, California. I det fri samler spekkhoggerhanner seg hvert år utenfor Seattle i homoseksuelle orgier.