deLillos på 60 grader nord

EGERTORGET (Dagbladet): Glem Amundsen, Nansen og resten som har kjempet fra pol til pol. I går sto deLillos fram som det første norske band som har nådd frysepunktet. På 60 grader nord, et plekterkast unna nærmeste vinmonopol, sørget frostkaptein Lars Lillo og hans mannskap for akustisk sjarm.

Og sjelden har så mange mennesker stoppet opp i kulda for å være med våre Julemusikanter, som nettopp i går klokka 13.00 (e.Kr.). Vinden hadde tatt på seg ulende ulvestemme og kom i ville kast, så ille var det at både høyttalere og Frelsesarmeens grytestativ gikk i bakken. Fra asfalt er du kommet...

Men de polarfarende fra vestkanten i Oslo lot seg ikke skremme, sjøl om gitarene var leie å stemme. Og på sedvanlig delillosk vis ville Lars Lillo få Egertorgets publikum til å tenke framover, eller bakover, mot «Vår». En nytelse i lunt balladetempo.

Hanskeklipp

- Faktisk var dette en mye bedre konsert enn den vi gjorde i fjor. Etter et par låter merket du ikke fingrene og da gikk det greit, sier bassist Lars Beckström, som for anledningen måtte klippe i stykker hanskene sine, de grønne, for å finne streng nummer en, to, tre og fire på «Min bæibi dro avsted», «En smak av honning», «S'il vous plait» og «Nå lever den av seg selv».

Magnus den 50.

En av de mange, mange som hadde tatt turen til Oslo i går, var Magnus Jørgensen fra Kolbotn. Han kom tidlig. Han er da også en ekte fan.

- Dette er min femtiende konsert med deLillos, og den var faktisk veldig bra. Først gang jeg hørte dem gikk jeg i fjerde eller femte klasse. Det var rundt den tida da de kom ut med «Hjernen er alene».

- Hva er bra med deLillos?
- Mange ting, blant annet at de synger på norsk med gode tekster om hverdagslige ting, forteller Magnus, som ikke vil røpe hvilke favorittlåter han har: det er vanskelig å plukke en.

deNansens

Men en låt som kanskje kong Harald liker er «Neste sommer». Og den fikk da også folk helt, helt til slutt i går. Da var det ekstra trivelig å være en hutrer og fryser, så at den kommersielle mammon måtte vike et øyeblikk. Og deLillos - hva med dem?

- Vi har vært i studio og spilt inn noen demotaper til vårt nye album neste år. Denne gangen vil vi være mer forberedt enn det vi var på den forrige skiven, da vi tok det meste på sparket, sier Lars Lillo Stenberg i bandet, som har et stort potensial til å «breake», som det heter, i utlandet. F.eks i Tyskland under bandnavnet deNansens og albumet «Achtung, bæibi ausfart».


OBS:
Julemusikantene våre denne helga, Trang Fødsel, D.D.E. og deLillos, har spilt inn 38756 kroner til Frelsesarmeens arbeid. På vegne av Julemusikantene takker vi artistene og alle de snille lommebokeierne i dette landet. Torsdag er vi tilbake på Egertorget med Di derre.

<B>ON THE ROCKS:</B> Hvis du ikke var på julebord i går kveld vil du kanskje huske at det blåste fra tre kanter i går formiddag.