deLillos på 60 grader nord

EGERTORGET (Dagbladet): Glem Amundsen, Nansen og resten som har kjempet fra pol til pol. I går sto deLillos fram som det første norske band som har nådd frysepunktet. På 60 grader nord, et plekterkast unna nærmeste vinmonopol, sørget frostkaptein Lars Lillo og hans mannskap for akustisk sjarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og sjelden har så mange mennesker stoppet opp i kulda for å være med våre Julemusikanter, som nettopp i går klokka 13.00 (e.Kr.). Vinden hadde tatt på seg ulende ulvestemme og kom i ville kast, så ille var det at både høyttalere og Frelsesarmeens grytestativ gikk i bakken. Fra asfalt er du kommet...

Men de polarfarende fra vestkanten i Oslo lot seg ikke skremme, sjøl om gitarene var leie å stemme. Og på sedvanlig delillosk vis ville Lars Lillo få Egertorgets publikum til å tenke framover, eller bakover, mot «Vår». En nytelse i lunt balladetempo.

Hanskeklipp

- Faktisk var dette en mye bedre konsert enn den vi gjorde i fjor. Etter et par låter merket du ikke fingrene og da gikk det greit, sier bassist Lars Beckström, som for anledningen måtte klippe i stykker hanskene sine, de grønne, for å finne streng nummer en, to, tre og fire på «Min bæibi dro avsted», «En smak av honning», «S'il vous plait» og «Nå lever den av seg selv».

Magnus den 50.

En av de mange, mange som hadde tatt turen til Oslo i går, var Magnus Jørgensen fra Kolbotn. Han kom tidlig. Han er da også en ekte fan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer