CHAT NOIR: deLillos med to akustiske konserter på den gamle og ærverdige revyscenen og Kokken Tor var i godt og slett lune selv om han ble presentert helt annerledes. Foto: Tom Stalsberg
CHAT NOIR: deLillos med to akustiske konserter på den gamle og ærverdige revyscenen og Kokken Tor var i godt og slett lune selv om han ble presentert helt annerledes. Foto: Tom StalsbergVis mer

Førjula varer helt fram til Øystein Paasche:

deLillos på Chat Noir var pur glede med strengeleik og glemte sanger og gamle kjente

Men vi pådro oss lårstrekk på Teten da.

Meninger

Siste lukeparkering: Beklager så mye, men også i år blir det heller skrint med julekonserter i kirker og diverse andre saler. Det passer seg ikke slik ettersom det kan tenkes at noen jeg kjenner skal ut av landet, langt vekk til andre himmelstrøk for å danse en liten tango og for å besøke familie. De er bosatt høyt over havet og det er lenge siden vi var der, veldig lenge siden. Glede.

Ja, noe slikt er vel langt bedre enn den evige sangen om glade jul og hvit jul og engler og alt det andre som vi nordmenn ser ut til å elske mer og mer og mer. Vi er makeløst julete år etter år og det kan godt tenkes at vi tar feil, gjort det før, men er det i 2018 flere artister enn noensinne som er ute på juleturneer over det ganske land? Vi regner det som sikkert at den samlede kollekt er svinsk bra. Er det forresten noen artister som reiser rundt på en moskéturné?

Vel, vi har ikke unngått musikk før jul helt da. Lørdag var vi på hjemmebane på den gamle festiviteten, den som brukseier Mathiesen bygde til sine mange ansatte og som fortsatt er høyst levende og unik, med den flotte festsalen der det var fullpakket, med snøfresergitarist Amund Maarud og deretter herrens glade vandrere fra Halden, Onkel Tuka. Det var så gøy at det ble brennevin & lårstrekk. Ikke hamstring som det mases om av fotballkommentatorene på TV2.

Mandag kveld var det også duket for en annerledes konsert, av alle ting på Chat Noir i Oslo. Her hadde deLillos hyret seg inn for to akustiske konserter og suser av gårde. Vi ble overrasket. Bandet trakk opp flere glemte sanger, de klassiske lampettene på bordet ble tent og slukket, servitørene ålet seg mellom stoler, små sofaer og bord og alle tre bla Lars, Lillo-Stenberg, Fredrik Beckstrøm og Lundevall, på bass, banjo, mandolin og diverse gitarer viste fram hva det bor av eminent strengeleik i dem.

I tillegg var alle deres tidløse slagere (må jo skrive slikt når vi snakker om den gamle svarte katta) omarrangert så vi virkelig ble med på en helt annen sledereise både med Kokken Tor og neste sumar. Usedvanlig prima vare, sekunda ikke. Førjula på Chat Noir varer helt fram til Øystein Paasche.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.