deLillos på topp

Det er ingen tvil: deLillos er Norges beste band. 40 musikkjournalister og P1s lyttere har stemt tre av gruppas plater inn blant de elleve øverste plassene på lista over tidenes beste norske album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er nesten litt for voldsomt, sier Lars Lillo-Stenberg.«Suser avgårde» fra 1986 troner på toppen av lista, med «Hjernen er alene» og «Neste sommer» ikke langt etter.

- Jeg synes jo selv at deLillos er bra, og hadde vi blitt totalt forbigått på ei sånn liste ville jeg nok blitt litt skuffet. Vi er jo stolte av det vi har fått til.

- Er du enig i at «Suser avgårde» er deLillos' beste plate?

- Viktig plate

- Det er ei viktig plate, fordi den førte til at folk innen bransjen fikk øynene opp for band med norske tekster. Men jeg kan vanskelig si noe om det er tidenes beste norske plate. Men det var en ærefull beskjed å få.

Også Natt & Dag kåret tidligere i år Norges beste plater. Der kom «Block to Block» med DePress på førsteplass, men deLillos kapret både fjerde- og femteplassen.

Lars ble selv spurt om å være med i avstemningen, men takket nei.

- Personlig sak

- Det å høre på ei plate er en veldig personlig sak, derfor synes jeg ikke at slike rangeringer er så viktige. Men det er klart at det er hyggelig med en slik anerkjennelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer