deLillos på topp

Det er ingen tvil: deLillos er Norges beste band. 40 musikkjournalister og P1s lyttere har stemt tre av gruppas plater inn blant de elleve øverste plassene på lista over tidenes beste norske album.

- Dette er nesten litt for voldsomt, sier Lars Lillo-Stenberg.«Suser avgårde» fra 1986 troner på toppen av lista, med «Hjernen er alene» og «Neste sommer» ikke langt etter.

- Jeg synes jo selv at deLillos er bra, og hadde vi blitt totalt forbigått på ei sånn liste ville jeg nok blitt litt skuffet. Vi er jo stolte av det vi har fått til.

- Er du enig i at «Suser avgårde» er deLillos' beste plate?

- Viktig plate


- Det er ei viktig plate, fordi den førte til at folk innen bransjen fikk øynene opp for band med norske tekster. Men jeg kan vanskelig si noe om det er tidenes beste norske plate. Men det var en ærefull beskjed å få.

Også Natt & Dag kåret tidligere i år Norges beste plater. Der kom «Block to Block» med DePress på førsteplass, men deLillos kapret både fjerde- og femteplassen.

Lars ble selv spurt om å være med i avstemningen, men takket nei.

- Personlig sak

- Det å høre på ei plate er en veldig personlig sak, derfor synes jeg ikke at slike rangeringer er så viktige. Men det er klart at det er hyggelig med en slik anerkjennelse.

Både DumDum Boys og Motorpsycho figurerer blant de ti øverste plassene på begge listene, og nedover i rekkene fins både Radka Toneff og Knutsen & Ludvigsen.
Men ingen kan konkurrere med deLillos.

<B>MUSIKKONGER:</B> deLillos har laget musikk som ikke blir glemt.<br>