Delillos Stakkars

Det er ikke så synd på deLillos at man bør stryke dem på CD-coveret og si «Stakkars». Men på den annen side er det liksom ikke det store hurra-albumet bandet har kommet med heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

deLillos er en institusjon i norsk musikkliv. Bandets posisjon er så sterk at det er vanskelig å se for seg landets rockescene det siste tiåret uten Frogner-bandet. Og nå har de da også, mer eller mindre frivillig, blitt gudfedre for en hel generasjon studentband. deLillos bruker sånn cirka 11 sekunder på å vise at originalen er en langt bedre oppfinnelse enn alle kopiene.

Forutsigbare

Åpningslåta «Borte bra» er en finurlig, ettertenksom og erke-typisk deLillos-låt om nordmenns hjemme best-holdninger. Og med en morsom melodi og en ydmyk og treffende tekst får Lars Lillo-Stenberg sagt akkurat det som bør sies om den saken.

Etter den åpningslåta var jeg inne på tanken at det var et deLillos-album av klassisk støpning jeg satt med, men etter-hvert som man avslører litt for mange buljongnumre, finner man ut at det ikke stemmer helt. Dette er deLillos helt på det jevne. De har gjort et heldig valg ved å bruke Olle Nyberg på flygel, Hammond og Wurlitzer på en rekke låter, men generelt sett er deLillos litt forutsigbare og uinspirerte denne gangen.

Hva skjedde, Beckstrøm?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer