deLillos

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pyjamas-pønk, vestkantrock, Frogner-fønk. Kjært band har mange båser...

Bandet ble dannet av Lars Lillo-Stenberg (f. 1962) og Lars Fredrik Beckstrøm (f. 1960). Først med Rund Lindstrøm på trommer (hoppet seinere over til hare krishna-bevegelsen), deretter delte de Øystein Jevanord med a-ha før Øystein Paasche (f. 1963) kom for å bli i 1988. Spilte sin første konsert påsken 1984. Debuterte i 1985 med singelen «Jonny Fredrik/Fugl i Bur».

Suste inn i på norske hitlister i 1986 med debutalbumet, i dag en norsk klassiker. Ble det store norske studentbandet.

Et par middelmådige utgivelser rundt 1990 før de smalt til med stor overbevisning og stort trøkk; «når jeg en gang kommer/neste sommer...». Bandet var igjen på alles lepper, og salgstallet overgikk alle tidligere prestasjoner: 80 000! Utover på 90-tallet kom hverdagen igjen, og 1997 markerte et skille for bandet da NRK Petre holdt deLillos utenfor sin toneangivende a-liste fordi kanalen mente bandet var blitt for gamle og kjedelige.

Et av de viktigste bandene i den norske bølgen på 80/90-tallet sammen med DumDumBoys, Raga Rockers og Jokke og Valentinerne. Men så kom alle de plagsomme kopistene i form av Postgirobygget, Trang Fødsel, De Kasteløse etc.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer