Deltaker døde. Nå er programmet historie

ITV skriver at de sympatiserer med vennene og familien til den avdøde. Samtidig sier de at de vil fortsette å arbeide med programleder Jeremy Kyle på andre prosjekter.

FERDIG: «The Jeremy Kyle Show» forsvinner fra lufta for godt etter at en av talkshowets deltakere døde. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: «The Jeremy Kyle Show» forsvinner fra lufta for godt etter at en av talkshowets deltakere døde. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dagbladet skrev i går at talkshowet «The Jeremy Kyle Show» var midlertidig tatt av lufta etter dødsfallet til en av programmets deltakere.

I formiddagstimene onsdag ble det klart at denne avgjørelsen nå er permanent, og at programmet forsvinner for godt. Det skriver blant annet BBC.

Rikskringkasteren gjengir også en uttalelse fra ITV der de begrunner avgjørelsen.

- Når vi ser på alvoret i hendelsene den siste tiden, har vi bestemt oss for å slutte med produksjonen av «The Jeremy Kyle Show». Programmet har hatt en lojal seerskare, og har blitt laget av et dedikert produksjonsteam i 14 år, men dette er riktig tidspunkt for å gi seg.

De skriver videre at den annonserte gjennomgangen av den aktuelle episoden vil fortsette som planlagt, og at de sympatiserer med familien og vennene til den avdøde.

- ITV kommer til å fortsette å jobbe med Jeremy Kyle på andre prosjekter, avslutter de med.

Populært

Bakgrunnen for avgjørelsen er som nevnt at en av deltakerne i programmet døde ei uke etter innspillingen. Dødsårsaken er foreløpig uklar, og det er det første dødsfallet knyttet til programmet.

«The Jeremy Kyle Show» beskrives som et tabloid talkshow, og har gått på tv siden 2005. Det er også ITVs mest populære program, og kan vise til nesten en million seere på hver episode.

Konseptet og oppskriften er velkjent da det dreier seg rundt deltakernes personlige problemer. Programleder Kyle forsøker så å løse disse, gjerne gjennom opprivende og dramatiske konfrontasjoner.

BBC skrev mandag at potensielle deltakere bes ta kontakt om problemer knyttet til uavklart farskap, barnefordeling, samlivsbrudd, samlivsproblemer, konflikt med foreldre, rusavhengighet, alkoholisme og familiegjenforening.

Farskapstester og løgndetektorer er elementer som går igjen i programmet.

Kritikk

Programmet har gjentatte ganger fått krass kritikk for måten de angriper den alvorlige tematikken på.

Dommer Alan Berg har omtalt programmets metode som «menneskelige hundekamper» etter en hendelse hvor en deltaker skallet ned en annen i 2007, ifølge The Guardian.

- Det virker som om hele hensikten med programmet er å vise dysfunksjonelle mennesker i opprør på morbide og nedslående måter, sa han den gang.

Onsdag går den britiske statsministerens kontor ut og kalte dødsfallet «bekymringsverdig», og den tidligere lederen for Royal College of Psychiatrists omtaler programmet som «et ondskapens teater».

Det er ventet at det vil bli startet en etterforskning for å kartlegge årsaken til programdeltakerens død i løpet av de neste dagene.