<strong>KJENT VITS:</strong> En australsk olje-og gassarbeider fikk sparken etter å delt et klipp fra filmen Der Untergang. Foto: Shutterstock.
KJENT VITS: En australsk olje-og gassarbeider fikk sparken etter å delt et klipp fra filmen Der Untergang. Foto: Shutterstock. Vis mer

Delte Hitler-vits. Fikk sparken

En australsk olje-og gassarbeider fikk sparken for å ha sammenlignet sjefen sin med Hitler. Nå har mannen fått mehold i retten.

Publisert

En australsk ansatt hos det britiske selskapet British Petroleums delte en video av Adolf Hitler fra filmen «Der Untergang» i en privat facebook-gruppe med sine kolleger.

Scott Tracey hadde fått kona til å lage nye undertekster til klippet, hvor det nå så ut som den tyske diktatoren kjeftet om lønnsforhandlingene som olje- og gassfirmaet jobbet med.

Filmklippet fra 2004, hvor Hitler fyrer løs mot sine medarbeidere, har gått verden rundt på grunn av slike «oversettelsesvitser».

Da klippet ble oppdaget fikk Tracey sparken i 2019 for å ha sammenliknet sine sjefer med Hitler, skriver Sky News.

HITLER ER TILBAKE: I den tyske satirefilmen «Han er tilbake» våkner Adolf Hitler opp fra koma etter 70 år. Video: KinoCheck Vis mer

- Dårlig ledelse

Tracey fikk til slutt medhold av Australias «Fair Work Commission» om at det hele bare var en vits. Tracey fikk jobben tilbake og olje- og gasselskapet ble dømt til å betale Tracey 177 324 australske dollar for tapt lønn, og 24 069 australske dollar i pensjon. Det tilsvarer over en million norske kroner.

Fagforeningsmannen Brad Gandy, som representerte Tracey, ønsket avgjørelsen velkommen.

- Men det veier ikke opp for det unødvendige dramaet min klient har blitt utsatt for, sier han til The Sydney Morning Herald.

Gandy håper dette er slutten på olje- og gasselskapets dårlige ledelse.

- Det å påføre en ærlig medarbeider to år med stress og uvisshet på grunn av en vits er bare dårlig ledelse, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer