Dansk TV 2-sjef:

Delte ut kondomer til ansatte

Den danske medielederen legger seg flat etter flere oppsiktsvekkende avsløringer.

REFSET: Sjefen for danske TV 2 har blitt presset på unnvikende utspill om seksualisert kultur innad i kanalen, etter historier om et seminar fra 2017 har dukket opp. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
REFSET: Sjefen for danske TV 2 har blitt presset på unnvikende utspill om seksualisert kultur innad i kanalen, etter historier om et seminar fra 2017 har dukket opp. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjef i danske TV 2, Anne Engdal Stig Christensen, beklager etter nylige avsløringer om et internt jobbseminar, som ble holdt i 2017.

Arrangementet foregikk på et hotell, der de ansatte i TV-kanalen også overnattet.

Under seminaret skal ledelsen ha delt ut poser med kondomer som en del av et gruppearbeid. I en tale skal også sjefen spøkefullt ha bedt de ansatte om å klaske henne på rumpa.

Dette forteller flere uavhengige kilder til den danske avisa Ekstra Bladet. Christensen erkjenner at påstandene stemmer.

- Nå skal vi ha fest

Kanalsjefen skal under en tale på seminaret ha spøkt om det å reagere på seksuell trakassering på arbeidsplassen.

- Nå skal vi ha fest, og jeg vil bare si at ingen skal være redde for å klaske meg på rumpa. Jeg skal ikke sladre. Faktisk blir jeg fornærmet om ingen gjør det, skal hun ha sagt.

Medielederen sier til Ekstra Bladet at kommentaren var ment som en ironisk kommentar myntet på henne selv, men at hun i ettertid ser at oppførselen var upassende.

- Det var flere som hadde tulla om noen skinnbukser jeg hadde på, og så sa jeg noe om at jeg nok overlevde dersom jeg ble klasket på rumpa, sier hun til avisa.

GJENBRUK: Et stort beslag av brukte kondomer som skulle selges på nytt ble nylig gjort i Vietnam. Video: NTB Vis mer

Fikk utdelt kondomer med logo

De ansatte, som jobbet innen markedsføring og kommunikasjon, fikk etter talen utdelt «goodiebags» som blant annet inneholdt kondomer.

Kondomene var merket med kanalens slagord, «Alt det vi deler» – noe en kilde karakteriserer som «next level».

En tidligere TV 2-ansatt forteller til avisa at det virket upassende at det var Christensen som delte ut kondomer til de ansatte.

- Vi fikk dem utlevert med ønske om en god fest, forteller vedkommende til Ekstra Bladet.

Metoo-dokumentar

Discovery+ hadde 29. november premiere på dokumentarfilmen «Metoo: Sexisme bak skærmen». Filmen tar for seg en rekke klager mot danske TV 2, om en seksualisert kultur på arbeidsplassen.

Kanalsjef Anne Engdal Stig Christensen har tidligere sagt hun ikke har kjent til kulturen som er beskrevet i dokumentaren. Dette sa hun blant annet i et intervju med den danske avisa Politiken.

En av kildene som har uttalt seg til avisa mener uttalelsene til Christensen i forbindelse med dokumentaren ikke henger på greip.

- Jeg mener det er umulig å si at man ikke kjenner til kulturen, for kondomhistorien motbeviser det ganske tydelig, sier den anonyme kilden.

HVOR LENGE SKAL DET VARE: Susanne Eidem er utdannet sexolog og parterapeut, og ekspert i DBTV-serien «Sex på 60». Produsent: Sondre Rahm (Sex på 60 - S01E03) Vis mer

Legger seg flat

I intervjuet Politiken gjorde med Christensen i november hevdet hun altså at hun ikke kjente seg igjen.

- Jeg har vært i TV 2 gjennom en del av perioden (der anklagene gjelder, journ.anm.), og jeg har ikke opplevd noe. Jeg har ikke vært vitne til beskrivelsene som har kommet fram i dokumentaren. Det har jeg ikke. Jeg kan understreke at jeg ikke har opplevd noen av de tingene som blir fortalt om, sa hun til avisa.

Ovenfor Ekstra Bladet bekrefter hun at hun delte ut kondomer under seminaret, og at forklaringen om at hun ikke kjenner seg igjen i dokumentaren, nå ikke holder mål.

- Det er riktig at det lå tåpelige kondomer i posene, og det er fullstendig idiotisk. Det var dumt den gang, og det er dumt nå, innrømmer sjefen til avisa.

Til tross for avsløringene mener Christensen at hun er den rette personen til å forandre kulturen innad i TV-kanalen.

- Jeg har satt i gang en stor kulturendring i TV 2, og jeg tar på meg ansvaret for å skape en trygg arbeidsplass. Det er min topprioritet, sier hun til Ekstra Bladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer