ÆRLIG ADVARSEL: Artisten Flying Lotus' regidebut, signert hans filmskaperlias, Steve, har fått navnet «Royal» og skal være en kvalmende affære. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG ADVARSEL: Artisten Flying Lotus' regidebut, signert hans filmskaperlias, Steve, har fått navnet «Royal» og skal være en kvalmende affære. Foto: NTB ScanpixVis mer

Delte ut spyposer til publikum før sin egen filmpremiere

Artisten Flying Lotus har debutert som regissør med kortfilmen «Royal».

(Dagbladet) Artist og musikkprodusent Flying Lotus var sist å se i Norge under Øyafestivalen i fjor, hvor han leverte et psykedelisk og visuelt fyrverkeri av et DJ-sett.

Multikunstneren er kjent for sine mange hatter og prosjekter, og mens han fortsatt lever på suksessalbumet «You're Dead!» fra 2014, har det vært tid til andre utrykksformer.

Denne uka debuterer han nemlig som filmregissør med kortfilmen «Royal», skriver musikknettstedet Pitchfork, og opplevelsen skal ikke være særlig barnevennlig. Los Angeles Times trekker linjer til dogmekongen Lars von Triers «Antichrist», mens Flying Lotus selv, beskriver den som en kjærlighetshistorie.

Han var imidlertid morsom og behjelpelig nok til å dele ut spyposer i forkant av slippet for dem med sarte mager. I en videoteaser publisert på artistens Instagram-profil får man et innblikk i hvorfor.

Klippene viser blant annet vorter, slikking, svette, og oppkast pakket inn i den velkjente psykedeliske, visuelle stilen Flying Lotus er blitt kjent for.

Premieren ble lagt til Sundance Next Fest i Los Angeles, og det er foreløpig ikke kjent om filmen slippes på nettet ved en senere anledning.

Mottakelsen på kunstverket skal tilsynelatende ha vært god. Blant annet oppsummerer filmkritiker Michael Dequina opplevelsen slik på Twitter:

- Flying Lotus' kortfilm «Royal» er ren og skjær fordervet galskap, på en god måte.