Demis Roussos er i Norge

«Forever And Ever» heter Demis Roussos' største hit. Den synger han fortsatt for svorne fans verden over. Denne uka gjør han det i Oslo og Stavanger.

- Jeg har konsentrert meg mer om det spirituelle. Jeg er en lykkelig mann. I balanse med meg selv, sier Demis Roussos til dem som måtte lure på hvor i all verden han har vært de siste 25 åra.

For materielt sett lever den brede grekeren med den høye stemmen fortsatt godt på sin eventyrlige suksess fra 70-tallet.

Klassiker

- Det jeg oppnådde i 70-åra, gjør at jeg nå kan gjøre hva jeg vil, når jeg vil og hvor jeg vil. Det er en ren luksus. Jeg har blitt en klassiker og holder fortsatt hundre konserter i året.

- Fortsatt kledd i sid kjole på scenen?

- Jeg solgte sceneutstyret og ga pengene til et veldedig formål. Hvordan jeg nå går kledd får publikum se på konsertene, sier Roussos.

Om det er nok til å få fart på billettsalget i Oslo og Stavanger, gjenstår å se. Det er uansett ikke like mye oppstyr rundt Roussos i dag som da han fyllte Njårdhallen og Ekeberghallen i 1974 og 75.

Gamle hits

- På 70-tallet var jeg tidas artist, da kom folk til konsertene mine fordi jeg var på moten.

- Nå er jeg ikke på moten, nå er det mine virkelig fans som kommer.

- Og de forventer gamle hits?

- Siden jeg skal synge med norske musikere, så kjører jeg safe og lager en nostalgisk konsert - uten mitt nye materiale.

Det er kanskje like greit: En av hans siste CD-er består nemlig av italienske operaarier med afrikanske trommer og japanske fløyter som akkompagnement.