Demokrati eller sosialistisk arroganse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

REGJERINGSKRITIKK: Kristin Halvorsen er en politiker jeg har stor respekt for og som har klart den vanskelige overgangen fra å være en høyrøstet opposisjonspolitiker til en ansvarlig statsråd på en god måte - så langt. De siste dagene har imidlertid vært svært dårlig for henne, for SV og for forstålsen av det norske demokratiet og forhold mellom Storting og regjering.I stedet for å vise respekt for at Stortinget generelt, og opposisjonen spesielt, har en jobb å gjøre når en regjering i beste fall framstår som uklar - i dette tilfellet klimapolitikken, mener Kristin Halvorsen at kritikk og kritiske spørsmål fra opposisjonen er mobbing og at Stortingspolitikere må «jekke seg ned». Dertil følger at hun i tillegg farer med direkte usannheter fra Stortingets talerstol, og vekselvis småflirer og lager grimaser når opposisjonen stiller relevante spørsmål ved regjeringens handlemåte.

DETTE ER MANGEL PÅ respekt for Stortinget og folkets valgte representanter jeg trodde var begravet sammen med sosialdemokratiets enevelde. Men det er tydeligvis slik man mener man kan tillate seg når man har flertall og skal «forandre politikkens vesen.» Arrogant sosialisme heller enn folkevalgt demokrati. Det er åpenbart at det å få kritikk for mangelende oppfølging av løfter i miljøpolitikken er SVs ømme tå. Det er imidlertid ikke opposisjonen som har undergravet miljøvernministeren og dermed SVs miljøtroverdighet - det klarte Regjeringens fremste: Stoltenberg, Halvorsen og Gahr Støre på en utmerket måte selv. Så godt at Halvorsen nå har brukt to dager på å dementere sine egne utsagn fra Stortingets talerstol om hva regjeringen faktisk mener om forpliktende mål for å redusere klimautslippene.Hva verre er, er at Halvorsen fortsatt ikke har kommet med en uforbeholden unnskyldning om direkte usanne påstander om Venstres innsats for miljø- og klimapolitikken under den forrige regjering. Med to representanter på Stortinget klarte Venstre i en mindretallsregjering å få til resultater som står seg svært godt sammenlignet med den sittende regjerings innsats.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer