Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Demokratisk valgte terrorister

HAMAS: Kåre Willoch har, ikke overraskende, sluttet seg til det naive Hamas-argumentet om at siden vi i Vesten ønsket frie valg i Palestina, så har vi pent å samarbeide med dem som vant valget. Høyre-ordføreren i Stavanger inviterte Hamas-folk til 17. mai-feiringen med samme argumentasjon. Dette er på ingen måte noen logisk nødvendighet. Det er regimets handlinger og mål som avgjør om de er verdig dialog. Dersom Stavanger hadde vært vennskapsby med München på 30-tallet, ville Sevland invitert den demokratisk valgte nazi-ordføreren til Stavanger? Neivel, men en organisasjon som for bare noen uker siden entusiastisk forsvarte en selvmordsaksjon som drepte ni sivile jøder utenfor en kebab-sjappe i Tel Aviv skal vi altså ikke bare snakke med, men vi skal attpåtil gjøre det i forbindelse med den viktigste feiring av norsk frihet.

AT RV-LANDSMØTET med tårer i øyene og trampeklapp hyller Hamas-statsråd Atef Atwan er forutsigbart. Kommunismen har alltid dyrket «frigjørende» vold. Med unntak av dem som dreper kommunister, er enhver storskala massemorder kommunismens allierte, enten det var Hitler før angrepet på Sovjet, Pol Pot på 1970-tallet, Khomeiny som kom til makten i allianse med det iranske kommunistpartiet, dagens islamske fascister eller «motstandsbevegelsen» i Irak, som er en salig blanding av ikke-irakisk islamisme, sunni-sekterisme og Baath-partiets fascisme. Flyktningeminister Atwan sier til Dagbladet «ingen fred er blitt oppnådd uten dialog. Vi må snakke sammen for å løse konflikten». I Vesten, på engelsk er budskapet forsonelig. Hjemme, på arabisk, er det et annet. La meg vise til Hamas eget charter, som i artikkel 13 slår entydig fast at fredelige løsninger og internasjonale konferanser står i motstrid til målet, som er en islamistisk stat fra Jordan til Middelhavet. Hamas tidligere leder, Abd al-Rantisi, utdypet dette ytterligere: «Vi vil ikke la det være igjen en eneste jøde i Palestina» sa han til al-Jazeera 10. juni 2003. Han uttalte sommeren 2002 i et innslag også vist på norsk TV at «vi vil drepe jøder overalt. Det vil ikke finnes noen sikkerhet for jøder, enten de kommer fra Amerika, Russland eller andre steder».

NOEN HÅPER at det bloddryppende og hårreisende antisemittiske charteret ikke gjelder lenger, eller ikke skal tas alvorlig, akkurat som mange av Kåre Willochs, Sevlands og mine partifeller på 30-tallet ikke ville ta Mein Kampf alvorlig. Før valget i januar gjorde nåværende Hamas-utenriksminister al-Zahar det helt klart at det ikke er aktuelt å endre en tøddel i charteret. Det samme gjorde Salah al-Bardawil, en av dem som vil besøke Norge. Hamas må avsverge sitt charter og terrorismen. Da skal vi snakke med dem

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling