Debatt: Bistandspolitikk

Demoniseringen av meg som politisk hovedanliggende

Min blotte eksistens ser ut til å provosere lederen for Miljøpartiet De Grønne i Vadsø.

INJURIERENDE: - I Dagbladet 7. februar vies Shariati stor spalteplass for å kritisere Frp og meg i særdeleshet. Her deles det ut personlige karakteristikker som overgår enhver fantasi og som folk flest ville oppfattet som injurierende, skriver Christian Tybring-Gjedde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
INJURIERENDE: - I Dagbladet 7. februar vies Shariati stor spalteplass for å kritisere Frp og meg i særdeleshet. Her deles det ut personlige karakteristikker som overgår enhver fantasi og som folk flest ville oppfattet som injurierende, skriver Christian Tybring-Gjedde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Leder for MDG i Vadsø, Farid Shariati, er i motsetning til flere av hans partikolleger lite kjent for sin kamp for miljø og klimaspørsmål.

Men bistandspolitikk står tydeligvis hans hjerte nært.

Hans engasjement knyttes imidlertid ikke til hvordan norsk bistand kan utøves på bedre vis.

Det er mitt politiske virke som engasjerer ham. Ja, nærmest min blotte eksistens ser ut til å provosere. I Dagbladet 7. februar vies Shariati stor spalteplass for å kritisere Frp og meg i særdeleshet.

Her deles det ut personlige karakteristikker som overgår enhver fantasi og som folk flest ville oppfattet som injurierende. Ifølge Shariati ledsages min politikk av ond vilje og et inderlig ønske om å gjøre livet for verdens fattige verst mulig. Shariati skriver at jeg demoniserer og avhumaniserer menneskegrupper.

Jeg støtter krefter som diskriminerer og ønsker splittelse, og jeg ønsker sågar at spedbarn skal dø av sult.

Ifølge Shariati er jeg en av flere som bygger opp under «40-tallenes Europa» og jeg gjør det ekstreme til hverdagskost. Alt dette skriver Shariati i et innlegg hvor hans hovedpoeng er at vi bør opptre og behandle våre medmennesker slik vi selv ønsker å bli behandlet.

Da kan jeg informere Shariati om at slike uhyrlige påstander er svært sårende og stikker dypt i mitt hjerte. De er også svært vonde for min familie.

Shariati stiller spørsmålet; hvem ønsker vi å støtte? Etter hans nådeløse og hatefulle budskap håper jeg de færreste vil velge å gå i Shariatis fotspor.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.