DEBATT

Debatt: Bistandspolitikk

Demoniseringen av meg som politisk hovedanliggende

Min blotte eksistens ser ut til å provosere lederen for Miljøpartiet De Grønne i Vadsø.

INJURIERENDE: - I Dagbladet 7. februar vies Shariati stor spalteplass for å kritisere Frp og meg i særdeleshet. Her deles det ut personlige karakteristikker som overgår enhver fantasi og som folk flest ville oppfattet som injurierende, skriver Christian Tybring-Gjedde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
INJURIERENDE: - I Dagbladet 7. februar vies Shariati stor spalteplass for å kritisere Frp og meg i særdeleshet. Her deles det ut personlige karakteristikker som overgår enhver fantasi og som folk flest ville oppfattet som injurierende, skriver Christian Tybring-Gjedde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Leder for MDG i Vadsø, Farid Shariati, er i motsetning til flere av hans partikolleger lite kjent for sin kamp for miljø og klimaspørsmål.

Men bistandspolitikk står tydeligvis hans hjerte nært.

Hans engasjement knyttes imidlertid ikke til hvordan norsk bistand kan utøves på bedre vis.

Det er mitt politiske virke som engasjerer ham. Ja, nærmest min blotte eksistens ser ut til å provosere. I Dagbladet 7. februar vies Shariati stor spalteplass for å kritisere Frp og meg i særdeleshet.

Her deles det ut personlige karakteristikker som overgår enhver fantasi og som folk flest ville oppfattet som injurierende. Ifølge Shariati ledsages min politikk av ond vilje og et inderlig ønske om å gjøre livet for verdens fattige verst mulig. Shariati skriver at jeg demoniserer og avhumaniserer menneskegrupper.

Jeg støtter krefter som diskriminerer og ønsker splittelse, og jeg ønsker sågar at spedbarn skal dø av sult.

Ifølge Shariati er jeg en av flere som bygger opp under «40-tallenes Europa» og jeg gjør det ekstreme til hverdagskost. Alt dette skriver Shariati i et innlegg hvor hans hovedpoeng er at vi bør opptre og behandle våre medmennesker slik vi selv ønsker å bli behandlet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer