Demonisk uoriginal

«Paranormal Activity 2» er stillestående, forutsigbar og irriterende pretensiøs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Paranormal Activity» skulle vise seg å bli en skummelt suksessfull debutfilm. Regissør og manusforfatter Oren Peli var en målbevisst kar, han brukte ett år på å ominnrede sitt eget hus, hadde «et par hundre» skuespillere på audition før Katie Featherston og Micah Sloat fikk rollene (og 500 dollar hver) og spilte inn filmen på sju dager. Det er ikke vanskelig å se at filmen kostet skarve 15.000 dollar å lage, men relativt uforståelig at den snart har spilt inn 200 millioner dollar. Jeg tror muligens overnaturlige krefter står bak.

Klisjéfylt   «Paranormal Activity 2» er en prequel, der handlingen finner sted i et annet hjemsøkt hus, tilhørende Katies søster Kristi. Som man vil huske fra «PA1», var de to søstrene plaget av ytre demoner i barndommen. Kristi bor nå sammen med Daniel, hans tenåringsdatter Ali og nyfødte Hunter. En dag, helt i starten av filmen, kommer de hjem til endevendt hus, men ingenting er stjålet.  

Hushjelpen, derimot, merker at noe er galt og jager ut demonen. Hun er latino, serru, og da har man peiling på voodoo og santería og slikt. Eventuelt skjønner demonen spansk, men det krasjer med den andre klisjeen, som sier at bikkja også skal være demonsensitiv. Og muligens ungen. Det mangler bare en klarsynt fyllik.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer