DEMONSTRERER: Mange islendere er sterkt misfornøyde med regjeringen. NB: Bildet er fra en demonstrasjon 20. desember. Foto: SCANPIX / AFP / HALLDOR KOLBEINS
DEMONSTRERER: Mange islendere er sterkt misfornøyde med regjeringen. NB: Bildet er fra en demonstrasjon 20. desember. Foto: SCANPIX / AFP / HALLDOR KOLBEINSVis mer

Demonstranter angrep islandsk TV-sending

Krever ny regjering.

(Dagbladet.no): Det er ikke ofte TV-sendinger blir avbrutt av demonstranter. Men det skjedde på Island i går, under sendingen av det årlige debattprogrammet «Kryddsild».

Omkring tre hundre rasende mennesker stormet TV-studioet, angrep det tekniske personalet og tvang produsentene til å avbryte sendingen. Det skriver nyhetsbyrået AFP, i en artikkel som blant annet er publisert i den svenske avisa Dagens Nyheter.

Etterhvert måtte politiet trå til med tåregass for å oppløse forsamlingen.

I debattprogrammet møttes Islands politiske ledere, deriblant utenriksminister Ingibjoerg Solrun Gisladottir, for å oppsummere året. Statsminister Geir Haarde skulle også ha vært med, men ankom sent og ble hindret av demonstrantene i å komme inn i bygget.

Demonstrantene kastet egg, brente kabler, sendte opp nødraketter og krevde «en ny, ordentlig regjering». Det skriver blant andre den islandske avisa Visir.is.

Tre demonstranter ble pågrepet, flere TV-ansatte ble skadd og omrking ti personer ble sendt til sykehus på grunn av tåregassen, ifølge AFP.