Demonstrasjonen som uteble

Cappelen Damm-sjef Tom Harald Jenssen er fornøyd med lanseringen av boka «Taushetens tyranni».

FORNØYD: Forlagssjef Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm lanserte boken «Taushetens tyranni» uten særlig dramatikk. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
FORNØYD: Forlagssjef Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm lanserte boken «Taushetens tyranni» uten særlig dramatikk. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble boka «Taushetens tyranni» av Flemming Rose lansert av Cappelen Damm.  

I boka gjengis en faksimile av de omstridte karikaturtegningene av profeten Muhammed, som Rose publiserte som kulturredaktør i Jyllands-Posten i september 2005.  

Ytringsfrihetens status Forlagssjef Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm hadde ingen spesielle forventninger foran lanseringen.  

- Vi hadde en forventning om at boka ville bli vurdert ut i fra dens viktige budskap, som er en gjennomgang av ytringsfrihetens utvikling og status i en stadig mer globalisert verden. Det er et tema som interesserer mange, sier Jenssen.

Konstruert virkelighet Derfor synes han at det ikke er overraskende at boken får oppmerksomhet. Men Jenssen sier han ikke ønsker å bidra til at fokus flyttes fra boka til utenforliggende saker.

- Dette at vi har hevet sikkerheten og igangsatt tiltak før utgivelsen er en konstruert virkelighet. De omtalte karikaturtegningene er med som en dokumentasjon til teksten, og ikke ment som noen provokasjon, sier han.

- Brenn i helvete Politiet rykket likevel ut og sikret området rundt forlaget med biler med gitter og mannskap med vester og hjelmer etter at det hadde blitt varslet demonstrasjon. Cappelen Damm valgte å gi de ansatte tilbud om å forlate arbeidsplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer