Demonstrasjoner mot U2 kan skape problemer for Sverige-konserter

Protesterer mot langvarig nedrigging.

GIGANTSCENE: U2 spilte tre konserter i hjembyen Dublin, i forbindelse med Europaturneen sin. Naboene til arenaen Croke Park demonstrerer i dag mot den langvarige nedriggingen av gigantscenen. Bildet er fra den første konserten på fredag.  Foto: SCANPIX /EPA/AIDAN CRAWLEY
GIGANTSCENE: U2 spilte tre konserter i hjembyen Dublin, i forbindelse med Europaturneen sin. Naboene til arenaen Croke Park demonstrerer i dag mot den langvarige nedriggingen av gigantscenen. Bildet er fra den første konserten på fredag. Foto: SCANPIX /EPA/AIDAN CRAWLEY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fredag og lørdag kommer U2-sirkuset til Sverige, og det er ventet at hundrevis av nordmenn vil ta turen over grensa for å få med seg stjernene.

Men nå setter bandets egne landsmenn kjepper i hjulene for turneen deres.

44 timers nedriggingBandet spilte hele tre konserter i hjembyen Dublin på fredag, lørdag og mandag, som en del av europaturneen de er i gang med. Men så skulle den gigantiske Claw-scenen demonteres. Og naboklagene lot ikke vente på seg, melder blant andre den irske radiokanalen RTE.

Konsertene ble spilt på fotballstadionen Croke Park, og nedriggingen av den 150 tonn tunge scenen startet ved midnatt i går.

Arrangørene har fått tillatelse fra bystyret til å jobbe kontinuerlig med nedriggingen i 44 timer. Dette for å rekke å få scenen av gårde i tide til de neste konsertene, men også for at det skulle bli tid til å klargjøre Croke Park for kvartfinalene i den irske fotballcupen neste helg. Det skriver Irish Times.

Men naboene til fotballstadionen er grundig lei av å få forstyrret nattesøvnen. Omkring 40 av dem er nå i gang med å demonstrere utenfor stadion, skriver RTE News. Men ifølge nyhetsbyrået AP skal planene ikke ha vært å forsinke arbeidet med å få scenen av gårde. Derimot ville de sette bystyret i forlegenhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer