Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Demonstrasjons-rock

Ikke alle er like glade for den elektroniske bergensbølgen. For andre året på rad arrangeres «Rock mot techno» på kvarteret i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Festivalen er en reaksjon på at det er alt for mye elektronika på utestedene i Bergen, og vi tror det gjelder overalt. Techno får stor plass i forhold til hvor mange som liker det, det mener i alle fall vi, sier Martin Haugland som sitter i styret for festivalen.

Der begynte i fjor. På et techno-herjet nachspiel fant en gruppe rocke-glade bergensstudenter ut at de skulle ta tilbake musikken fra maskinene. Dermed var festivalen «Rock mot techno» et faktum.

- Hva er så ille med techno?

- Hvor skal jeg begynne. Det er mer søppel ute og går med techno enn med rock. Det er flere kvalitetssjekker på rocken som slippes ut. Dessuten er det rett og slett noen av oss som synes det er ubehagelig å høre på. En annen forskjell er at rocken har et budskap, du skal lete litt lenger for å finne et budskap i Techno-musikken. Jeg synes den hodeløse ego-trippen vi ser i samfunnet gjenspeiler seg i techno-musikken. Det er sunt å mene noe, mener Haugland.

Fjorårets drøm om bli en verdensomspennende bevegelse er nok ikke oppnådd ennå, men årets festival er allerede ekspanderende. De har flere band på plakaten enn under debuten, i tillegg har festivalen spredt seg til Stavanger. Der blir det også rockekonserter denne helga.

- Vi vil sparke mot techno en gang i året, og vi håper det sprer seg. Vi er verdens raskeste festival - og raskest voksende. I fjor var det mest bergensband, men i år har vi fire ganger så stort budsjett, flere band og større band.

- Torsdag er en knalldag, da stiller både Thulsa Doom, Isolation Years og Bronco Busters, forteller Haugland, og forklarer regnestykket bak Thulsa Doom.

- Kjenner du til dem? Det er The Cumshots minus Kristoffer Schau pluss Bare Egil, legger han sammen.

Stonerrockerne i Thulsa Doom, de tidligere Zoom-vinnerne Bronco Busters og svenske Isolation Years får selskap av Stavangergruppa Lint på scenen torsdag.

Amulet vant for noen uker siden Jury-prisen på den alternative musikkprisutdelingen Alarm, og er aktuelle med plata «Freedom Fighters». Dagbladets anmelder ga plata fire og mente å se «store framganger for Oslos hardcore-helter». Amulet spiller på fredag sammen med JR Ewing, Team Spirit, The Good Times og Crash.

Lørdag får festivalen oversjøisk besøk av eks-Iron Maiden vokalist Paul Di\'anno. I tillegg skal The Yum Yums, The Mormones, Brut Bogaloo og Godsize spille. Og Haugland kan avsløre siste nytt fra programmet.

- Vi har akkurat fått vite at Vibeke Saugestad skal spille med Yum Yums.

Festivalen «Rock mot techno» varer fra torsdag 21. februar til lørdag 23. februar. Konsertene starter klokka 20.00 hver dag på Kvarteret i Bergen.

ROCKEBABE:</B> Vibeke Saugestad stiller opp med The Yum Yums på lørdag.
JENTEBAND:</B> Bronco Busters var ett av banda som vant Zoom i 2000, en konsertserie som gir lovende band en sjanse til å dra på turné.
EDLE STENER:</B> Amulet vant for noen uker siden jury-prisen under Alarm på Rockefeller.
Hele Norges coronakart