Demonstrerer for Jackson

Michael Jacksons familie betaler for busser som skal kjøre fans som skal demonstrere for frifinnelse av Jackson, til rettslokalene.

Fredag starter rettssaken mot superstjernen i Los Angeles. Popstjernen er tiltalt for utukt med mindreårige. Nå setter familien opp et antall busser som stilles til rådighet for alle dem som vil demonstrere på artistens vegne. «Kjærlighetskaravanen», som bussene omtales som av Jacksons bror Jermaine, tar imot både amerikanske og utenlandske støttespillere.

Til moren

Jackson har tidligere uttalt at han overlater foreldremyndigheten til sin mor hvis han må i fengsel. Jackson har tre barn på sju, fem og snart to år, og de tre har hittil bodd hos ham på Neverland.

- Det er ingen grunn til at de ikke skal være hos ham. Han er faren deres. Men hvis omstendighetene endrer seg, overdras foreldremyndigheten til moren, sier Michael Sands, som er talsmann for Jackson-familien.

Bedyrer sin uskyld

Jackson er tiltalt for ni tilfeller av overgrep mot en og samme gutt og risikerer 24 års fengsel. I sju av de ni tiltalepunktene handler det om seksuelle overgrep, mens de to siste tilfellene handler om bruk av medikamenter for å skaffe seg seksuelle ytelser.

Alle overgrepene skal være begått i perioden 7. februar til 10. mars i år. I tiltalepunktene om seksuelle overgrep skriver statsadvokaten at de utuktige handlingene er begått av «Michael Joe Jackson, som med overlegg og ulovlig begikk en utuktig handling mot og med kroppen og deler av denne hos et barn under fjorten år, med den hensikt å vekke, oppfordre til og tilfredsstille lyst og seksuelle ønsker mellom den tiltalte og det nevnte barnet».

Popstjernen har ved flere anledninger bedyret sin uskyld og framholdt at han ikke er pedofil.

HJELPER JACKSON: Michael Jackson må møte i retten fredag. Her blir han intervjuet lille julaften av reporter Ed Bradley i programmet «60 minutes».