NRK-streiken:

Demonstrerer mot NRK: - Fy, fy, fy, fy, streikebryteri!

- NRK har beordret ansatte til å begå streikebryteri, sier Hege Iren Frantzen, leder i Norsk Journalistlag.

DEMONSTRASJON: NRK-journalistene som er i streik protesterte fredag mot det de mener er streikebryteri fra NRK sin side. Foto: Nikolai Delebekk
DEMONSTRASJON: NRK-journalistene som er i streik protesterte fredag mot det de mener er streikebryteri fra NRK sin side. Foto: Nikolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MARIENLYST/OSLO (Dagbladet):

Etter at NRKs streikende journalister tidligere denne uka har klaget på NRKs håndtering av streiken, og det de mener er streikebryteri av NRK, velger Norsk Journalistlag nå å gå ut i demonstrasjon.

Demonstrasjonen blir avholdt ved NRKs lokaler på Marienlyst fredag klokken 13.00. Bare minutter før den begynner ropes det utenfor NRK-bygget:

- FY FY FY FY, streikebryteri!

- Vi står og maler slagord og har henta roperter på Clas Ohlson og gjør oss klare til å rope slagord, sier NRKs streikeleder Jarle Roheim Håkonsen til Dagbladet i forkant av demonstrasjonen.

Roheim kaller det en spontan og «inneklemt demo».

Offisiell klage

Håkonsen forteller til Dagbladet at det er levert inn en offisiell klage på det de mener er streikebryteri av NRK.

- Vi har levert en offisiell klage i dag som dreier seg om et eklatant brudd på streikens regler, der en ikke-streikende mann eller kvinne organisert i TS ble beordret til å overta en streikendes arbeidsoppgaver under 17. mai-sendingen, sier Håkonsen.

Leder i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen sier at NJ opplever at NRK ikke har møtt kravene deres, hverken i de frivillige forhandlingene eller hos mekler. Hun mener det nå er opp til NRK å komme NJ i møte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer