Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dempet og episk

Seattle-rockere i spennet mellom country og europeisk kabaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Walkabouts' frontfigur Chris Eckman har produsert norske Midnight Choir. Nå er han også cd-aktuell med duoen Höst pluss Choir-medlem Atle Bystrøm. Seattle-bandet har av en eller annen uforståelig grunn hatt mer suksess i Europa enn hjemme i USA, og i fjor førte det til cd-en «Train Leaves At Eight». Den er en flott musikalsk togreise gjennom Europa med så vel gjesteartister som låter av størrelser som Mikis Theodorakis og Jacques Brel samt Bystrøm selv.

Her er bandet tilbake i sitt eget univers, med 13 nye låter signert melankolikerne Chris Eckman og (delvis) Carla Torgerson - som fortsatt utgjør kjernen i Walkabouts (og også har et duoprosjekt på siden). Både utstrakt bruk av strykere og de uanstrengte og behagelige, lett mystiske stemmene til Torgerson og Eckman, som veksler på vokaljobben, understreker dramatikken i Walkabouts' sanger. Også tekstene er dramatiske på sitt vis - en søkende og vilter tankeflukt som omvandles til vakker poesi. Dette er storslått, dempet og vakker melankolsk rock'n'roll som trekker veksler på country, europeisk kabarettradisjon og amerikansk kunstrock.

  • Plata er i handelen mandag.
Hele Norges coronakart