Analyse:

Den 19 år gamle boka «I Love Dick» har fått nytt liv

Bak enhver Kulturmann står minst én underkjent kvinnelig kunstner. Én av dem er Chris Kraus.

Chris Kraus: Har med «I love Dick» skrevet en grensesprengende roman. Kanskje var den forut for sin tid – #metoo-kampanjen har gjort den aktuell. Foto: John Kelsey / Aschehoug
Chris Kraus: Har med «I love Dick» skrevet en grensesprengende roman. Kanskje var den forut for sin tid – #metoo-kampanjen har gjort den aktuell. Foto: John Kelsey / Aschehoug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Chris Kraus er navnet på både forfatteren av og hovedpersonen i «I love Dick». En roman som er interessant og grensesprengende på oh, så mange nivåer.

Den beveger seg ubesværet i overgangene mellom roman, sakprosa, essay, selvbiografi, brevroman, bekjennelse. Den er smart, morsom og feministisk.

Her hjemme snakker vi nå om kulturmannens makt og om seksuell trakassering gjennom #metoo-kampanjen. Chris Kraus bok går rett inn i kjernen av dette. Den er fra 1998 og kom i norsk oversettelse tidligere i år.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer