Den aldrende sultan

Mark Knopfler (65) synes det er deilig å bli eldre. Han har fått så mye mer tid til å skrive låter om barndomsminnene sine.

BARE FEM:  «Ikke spør Mark om å smile, han liker ikke å bli fortalt hva han skal og ikke skal gjøre», får fotografen beskjed om. Hun får fem minutter med gitarlegenden.  Foto: Marianne Wie
BARE FEM: «Ikke spør Mark om å smile, han liker ikke å bli fortalt hva han skal og ikke skal gjøre», får fotografen beskjed om. Hun får fem minutter med gitarlegenden. Foto: Marianne Wie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): På æresplassen på veggen til loftsstua til British Grove Studios, studioet Mark Knopfler grunnla med noen av Dire Straits-millionene sine for ti år siden, henger det en klokke fra sekstitallet. «Fender - Fine Electronic Instruments», står det på den.

Mark Knopfler elsker klokka.

- Da jeg var femten år dro jeg inn til gitarbutikken i Newcastle hver lørdag for å se på gitarene. Butikken hadde en slik klokke på veggen og jeg husker jeg tenkte: Det må være vanvittig kult å ha en slik klokke. Så nå henger det en på veggen min. Den minner meg om barndommen. Det er litt som med en gammel gitar, når man ser på den vekker den minner, man beholder den for å holde barnet i seg levende, for å finne tilbake til en form for uskyld, sier Knopfler og lener seg tilbake i den sennepsgule designstolen.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.