Helgekommentaren fra Cathrine Sandnes:

Den amerikanske drømmen

Er det innafor å rope « Ju-Ess-Ei »taktfast sammen med 53 000 andre mennesker, hvis man legger inn en fotnote om at det bare gjelder når vi snakker om fotball?

FLU HARTBERG
FLU HARTBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

”I haven´t come here to watch mens´football”, skrek hun som satt bak meg da den amerikanske midtbanespilleren falt forbløffende lett og rullet en runde til ære for dommeren, tjue meter fra det engelske målet. Det var et drøyt kvarter igjen av kampen. England hadde nettopp fått utlikningen sin annullert av VAR, men ennå ikke rukket å brenne et fortærende straffespark. Jenta, eller rettere: den unge kvinnen, bak meg var på kamp sammen med seks-sju venninner.

De var åpenbart fotballspillere, i hvert fall vitnet kommentarene deres om en fotballforståelse som langt overstiger det som er vanlig på kamper. Ved siden av meg satt den eldste datteren min og kommenterte presshøyde, hvem som falt av for sent og stønnet oppgitt når midtstopper og back lot motspilleren skli imellom for tredje gang. I motsetning til jentegjengen bak oss, holdt hun med USA. I likhet med dem, har heller ikke hun kommet hit for å se herrefotball.

Dette er mitt fjerde VM i fotball, det første med kvinnelige spillere på banen. Som rutinerte VM-supportere vet vi at det er lurt å ankomme tidlig, både på grunn av kø, for å få med seg lagenes oppvarming og å kjenne på stemningen. I så måte er det lite som skiller dette mesterskapet fra det i Sør-Korea/Japan, Tyskland og Sør-Afrika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer