Essay på lørdag:

Den amerikanske presidenten lyver flere ganger om dagen. Det går på demokratiet løs.

I sommermånedene juni og juli sa presidenten noe usant i gjennomsnitt 13 ganger hver dag.

LØGNEN FØLGER VÅRE FANER: President Donald Trump er helt klart ikke som alle andre presidenter selv om vi vet at de aller fleste av hans forgjengere også brukte løgner i tide og utide. Foto: NTB Scanpix
LØGNEN FØLGER VÅRE FANER: President Donald Trump er helt klart ikke som alle andre presidenter selv om vi vet at de aller fleste av hans forgjengere også brukte løgner i tide og utide. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss lyver et par ganger om dagen, ifølge forskere ved University of California. Menn lyver litt oftere enn kvinner, og yngre lyver oftere enn eldre. Det er altså ganske vanlig. De fleste politikere lyver av og til, eller går i alle fall langt for å vri fakta til på en måte som passer dem og deres budskap best.

Men veldig få politikere - om noen - lyver like ofte som den amerikanske presidenten. Ifølge en opptelling The Washington Post gjorde nylig, leverte presidenten over 4229 usannheter av ulik alvorlighetsgrad i løpet av sine første 558 dager som president. Det er 7,5 ganger hver eneste dag. I sommermånedene juni og juli sa presidenten noe usant i gjennomsnitt 13 ganger hver dag.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer