Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den andre siden av Scientologi

SCIENTOLOGI: Den store illustrerte artikkelen i Dagbladets Magasinet 23/2 viste en ting: Scientologikirken er stor. Men den utelot en rekke viktige fakta, mer konkret: Hva Scientologi er og hvem scientologene er. Dette skal jeg forklare her.

Alle kan ha sin mening – det viste artikkelen, og så lenge man er klar over at det som ble trykt var «meninger» (motbydelig intolerante som sådanne) i motsetning til «fakta», er det greit for oss.

Har noen lurt på hvordan det har seg at det etter kun 53 år finnes 10 millioner scientologer, representert i 164 land med flere enn 7700 kirker, misjoner og grupper? Dette er fakta.

Vet noen at Scientologi er en anerkjent religion i Spania, Sverige, Portugal, Kroatia, Slovenia, Albania, Skottland, Canada, Australia, USA, Sør-Afrika, India, Venezuela, Brasil, Filippinene og noen til? Igjen, dette er fakta.

Har noen fått med seg det faktumet at til tross for en meget diskriminerende og intolerant situasjon i Tyskland, er Scientologikirken blitt anerkjent i mer enn 40 domstoler som religiøs organisasjon? Og da har jeg ikke nevnt at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen også anerkjente Scientologi som religion i april 2007.

Så hva er Scientologi? Det er en religion som gir praktiske løsninger på livets problemer. Den gir en nøyaktig vei som leder en til en full forståelse av ens sanne åndelige natur. Den består av kunnskap som scientologer lærer og bruker til å styre sine liv slik de vil ha det, og som de benytter til å hjelpe andre. Den henvender seg til individet og gir større glede, selvsikkerhet og evner gjennom å øke en persons bevissthet og effektivitet. Den er forskjellig fra andre religioner ved at den gir personen midlene slik at man effektivt kan løse problemene en selv møter i livet.

Scientologer er individer som benytter prinsippene i sine liv som brannmenn, advokater, mødre, ingeniører, kunstnere, sekretærer, lærere, designere, kokker, forretningsfolk, snekkere osv.. De fleste blir scientologer gjennom å lese bøker av Scientologiens grunnlegger L. Ron Hubbard, eller gjennom bekjentskaper. De ser «noe» hos en scientolog – en positiv innstilling til livet, visshet, selvsikkerhet og glede – som de godt kunne tenke seg.

På grunn av sin forståelse av livet og hva de har fått ut av Scientologi, ønsker scientologer å bidra til samfunnet. Scientologikirken driver programmet «frivillige prester» med mer enn 115,000 medlemmer og har hjulpet mer enn 10 millioner mennesker de siste 6 årene med sin katastrofehjelp ved blant annet World Trade Center i New York, branner i Australia og Los Angeles, branner i Hellas og flommer i Ungarn og Romania.

Scientologer har distribuert mer enn 19 millioner hefter mot stoff, trykt på 20 språk. Vi har en menneskerettighetskampanje som opplyser om FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene, man har laget egne opplysningsfilmer om hvert av de 30 punktene i Verdenserklæringen. Disse har blitt kringkastet i 63 land, inkludert Norge. De har blitt vist på mer enn 3100 TV-stasjoner.

Dette er bare noen fakta og tall om hva Scientologikirken og individuelle scientologer gjør. Kirkens ledelse har gjort en enorm anstrengelse for å få L. Ron Hubbards verk oversatt og ut til enhver som selv ønsker å finne ut. Hva Scientologi virkelig er, er nylig utgitt i 18 bøker og 280 innspilte foredrag med Hubbard.

Alt i kirken er rettet mot å oppnå dens mål: «En sivilisasjon uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig … Vi søker ingen revolusjon. Vi søker bare evolusjon til høyere stadier av væren for individet og for samfunnet.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media