Den berettigede harme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRYTESKANDALEN: Den svenske bryteren Ara Abrahamian avsluttet en strålende idrettskarriere med å rive av seg sin olympiske bronsemedalje, hive den i bakken, storme ned fra pallen med beskjeden «Jeg slutter.» Ingen surmuling, ingen sutring, bare rent ubegrenset raseri.

Etter først å ha blitt fradømt sjansen til finaleplass av dommere som mange som virkelig kan sporten mente var partiske, urettferdige og lite objektive, sa både Abrahamian og treneren hans klart fra. Bildene av den rasende bryteren, gjennomsvett og ustoppelig i sitt verbale angrep på dommerne, går nå verden rundt.

Få, om noen steder er mer ærerike i vår globale kultur enn den olympiske seierspallen. Dommerne som dømte vekk Abrahamian mente tydeligvis at han burde være mer enn fornøyd bare for å få lov å stå aller nederst på pallen. Abrahamian som var fullstendig overbevist om at han var blitt urettmessig fradømt sjansen til å ta gullet, sa ifra på den mest dramatiske måte han kunne: Å hive den olympiske medaljen i bakken. Dette var en så sterk symbolsk handling at selv den internasjonale olympiske komité nå er direkte involvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer