- Den beste annonseringen vi kunne få for huset vårt

Carl I. Hagen tjente hundretusener på Se og Hørs hjemme-hos-reportasje.

(Dagbladet.no): I 2003 stilte Eli og Carl I. Hagen opp i en hjemme-hos-reportasje i Se og Hør rett før de skulle selge huset på Bestum.

I boka «Ærlig talt» forteller Hagen at reportasjen var et bevisst valg for å presse opp salgsprisen. Han skriver at Se og Hørs Knut Haavik hadde mast om å få lage en reportasje hjemme hos Eli og Carl i mange år, men at de alltid hadde takket nei for å verne om privatlivet.

Men da de skulle selge huset ble situasjonen en annen.

- Når vi nå skulle selge, sa vi ja til Se og Hør. Det gjorde ikke noe å vise fram et hus vi ikke skulle bo i lenger, og jeg var dessuten kalkulerende og skjønte at litt reklame ville hjelpe når vi skulle selge. Så vi stilte opp og fikk betalt for det. Det viste seg å være en genistrek, skriver Hagen.

Han forteller at paret hadde forventet å få mellom 4.5 og 5 millioner for huset på Bestum, men at den endelige salgsprisen endte på 5.1 millioner kroner.

- Det ble faktisk den beste annonseringen vi kunne få for huset vårt, om Se og Hør hadde tenkt på det, vet jeg ikke, skriver Hagen.

- De ekstra hundretusenene var ganske sikkert mye takket være Se og Hør.

Overfor VG anslo megler Peter Andres Poppe i februar at reklamen for boligsalget var verdt en kvart million kroner.

ILLSINT: En rasende Carl I. Hagen lukket døra etter seg i 2001, da Eli Hagen kjørte utfor slottstrappene. To år senere åpnet han dørene for Se og Hør og fikk angivelig et honorar på 100 000 kroner. Foto: Jon Terje H. Hansen
ILLSINT: En rasende Carl I. Hagen lukket døra etter seg i 2001, da Eli Hagen kjørte utfor slottstrappene. To år senere åpnet han dørene for Se og Hør og fikk angivelig et honorar på 100 000 kroner. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

I august i fjor skrev NA24 at Hagen hadde mottat 100 000 kroner for reportasjen. Summen ble bekreftet i Havård Mælnes Se og Hør-bok «En vanlig dag på jobben».

- Da tidligere partileder Carl I. Hagen åpnet dørene hjemme i Bestumveien, ett av hovedstadens desidert mest attraktive nabolag, stilte han selvsagt ikke gratis opp (...) Hagen tok seg skikkelig betalt. Han fikk 100 000 kroner i honorar, skrev Mælnes

Hagen fikk krass kritikk for å ha mottatt penger fra Se og Hør samtidig som bladet kjempet for momsfritak.

- Dette er så nært korrupsjon som det går an å komme. Det er umulig å vite hva slags motiv som har drevet Carl I. Hagen, om det er helt uegennyttige motiv eller om det er å gi tilbakebetaling til Se og Hør. Det vil hefte ved han at han er kjøpt og betalt av Se og Hør, sa Olav Gunnar Ballo i Stortingets presidentskap til VG.

I «Ærlig Talt» fnyser Hagen derimot av kritikken.

- I ettertid fikk selvsagt både vi og Se & Hør mye kjeft, men det gjorde ikke så mye, skriver Carl I. Hagen.

PENGER: Håvard Melnæs skrev om Carl I. Hagen i «En vanlig dag på jobben».