Den beste investeringen i 2013

Vi har all kunnskapen, vi har alle pengene, men kommer fortsatt ikke de mest sårbare barna til unnsetning.

KNEIK: «Jonas Gahr Støre må komme over frykten for EMK paragraf 8 om familiens fred, det borgerlige kjøret som kommer om angiverstat og krenkingen av privatsfæren og slugger-argumenter bygget på forfalsket familieforherligelse om at alle foreldre vil barnas beste», skriver kronikkforfatterne. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KNEIK: «Jonas Gahr Støre må komme over frykten for EMK paragraf 8 om familiens fred, det borgerlige kjøret som kommer om angiverstat og krenkingen av privatsfæren og slugger-argumenter bygget på forfalsket familieforherligelse om at alle foreldre vil barnas beste», skriver kronikkforfatterne. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagsrevyen viet hele slutten av fjoråret til Barnevernet. I hver eneste sending hadde de en viktig påminning til oss alle om at mange barn i velferdsstaten faller utenfor vår beskyttelse og omsorg. Og selve brennpunktet har vært at vi må bli minnet om dette spesielt i jul- og nyttårshelga. Hva er det brennbare i det? Det er at det blir sagt med rene ord at mange barn er i spesiell risiko, og noen i direkte fare i jula, fordi de er så mye alene med familien sin.

Mens vi i året som har gått har hatt en pågående debatt om det biologiske prinsipps tyngde i barnevernet, avsluttes altså året med budskapet om at det er farlig å være barn, særlig hjemme. Er det bare et fyrverkeri? Det er det ikke. Den sentrale problematikken media hamrer på, er at barn i nød ikke blir sett og hørt.

«Politik är att vilja» er tittelen på en av statsminister Olof Palmes bøker. I boka finner vi også hans store tale om barn (1975) med de berømte ordene om at barna egentlig er den eneste praktiske tilknytning vi har til framtida. Det er selvsagt dette alt barnevern egentlig handler om, at de formative barneåra strekker seg inn i framtida fordi de legger rammene for seinere utvikling og helse. Sannheten i ordene om at «barndommen varer hele livet» er styrket hvert eneste år i de ti siste åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer