Den beste julegave, etc.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For oss intellektuelle (og noen ytterst få andre) er livet en evig streben etter å skape orden i kaos. Her er mitt bidrag, avd. for litteratur.

De fem norske bøkene som har gjort dypest inntrykk:

1) Hallgeir Brenden (fortalt til Dagfinn Grønoset): «Gull i sporet» Jeg-fortelling om en enkel gutt fra de dype skoger som vant OL-gull og fikk ha Sophia Loren på fanget.

2) Dag Solstad: «Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land» Han-fortelling om en enkel gutt fra byen som ikke fikk ha Sophia Loren på fanget, og ikke fikk til så mye annet heller.

3) Kjell Aukrust: «Simen» Han-fortelling om en enkel gutt fra Alvdal med pågangsmot og kløkt og som verken fikk ha Sophia Loren eller Dag Solstad på fanget.

4) Per Bredesen: «Ballen er rund» Jeg-fortelling om en enkel gutt fra Vestfold som fotballsparket seg helt til Udinese, Lazio og Milan.

5) Tor Åge Bringsværd: «Gobi, Barndommens måne» Jeg-fortelling om en enkel gutt fra middelalderen som dro på interrail før jernbanen var oppfunnet.

De fem norske bøkene som muligens ville ha gjort dypest inntrykk hvis jeg hadde lest dem:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer