Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Den beste norske musikkvideoen noensinne

Musikkeksperter om Susanne Sundførs sexvideo.

(Dagbladet): Susanne Sundfør ga i går ut musikkvideoen til singelen «Silicone Veil». Resultatet var den mest seksuelt eksplisitte musikkvideoen en norsk Spellemann-vinner har vært involvert i.

Nå hyller blant andre NRKs musikksjef Mats Borch Bugge verket som «den beste norske musikkvideoen noensinne».

- Jeg ble helt lamslått da jeg så den. Det er noe av det lekreste jeg har sett, og den setter i tillegg låta og teksten i et nytt lys. All honnør til musikkvideoregissøren - med denne videoen er det er bare et tidsspørsmål før hun når ut til de store massene i utlandet, sier han til Dagbladet.

- Kunst I løpet av den i overkant av fem minutter lange videoen spiller den amerikanske kunstneren Rya Kleinpeter en prostituert kvinne som utfører seksuelle tjenester på en rekke menn. Borch Bugge mener musikkvideoens regissør Luke Gilford og Susanne Sundfør har brukt sex på en smakfull og balansert måte.

- Anslaget er jo regelrett suging, men dette er kunst på høyt plan. Videoen er laget i en klassisk indiefilmtradisjon, med det prostituerte offeret. Jeg får «Thelma og Louise»-assosiasjoner av utrykket. Samtidig som de tar for seg prostitusjon og «white trash»-kultur, er det noe håpefullt der, sier musikksjefen.

Tidligere MTV-vertinne og artist Charlotte Thorstvedt har introdusert en og annen musikkvideo på tradisjonsrike tv-kanalen. Hun er enig med Borch Bugge i at det er den beste norske musikkvideoen noensinne.

- For meg føles dette som en kortfilm der David Lynch møter «Alien»-filmene. Jeg ser at det har vært fokusert på nakenheten i musikkvideoen, noe jeg mener er unødvendig. Sexen brukes på en kunstnerisk måte og passer godt inn til historien som skal fortelles. Den er ikke putta inn der for å skape mest mulig blest rund vidoen, sier Thorstvedt.

- Ikke sexy Mannen bak det hyllede verket er den amerikanske musikkvideoregissøren og fotografen Luke Gilford.

Han har tidligere jobbet med artisten Robyn, pornostjerna Sasha Grey og multikunstneren David Lynch, og forteller at Sundfør lot ham sette visjonen sin ut i live uten noen form for kunstnerisk tvangstrøye.

- Hun er den perfekte samarbeidspartner. Jeg kan ikke tenke meg en annen artist som ville latt meg gjøre denne vidoen uten at jeg måtte vannet den ut. Det var utrolig modig av henne å spille i den selv, for den ville blitt annerledes om det bare hadde vært skuespillere.

Om den seksuelle tematikken, svarer Gilford dette:

- Susanne har på seg en rosa nattkjole stort sett hele videoen og hovedpersonen forvandles til en reptil, så jeg tror ikke mange vil synes den er sexy. Videoen handler uansett om ideer som er mye større en nakenhet eller puritanske forestillinger om hvordan musikk bør presenteres.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media