- Den beste norske musikkvideoen noensinne

Musikkeksperter om Susanne Sundførs sexvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Susanne Sundfør ga i går ut musikkvideoen til singelen «Silicone Veil». Resultatet var den mest seksuelt eksplisitte musikkvideoen en norsk Spellemann-vinner har vært involvert i.

Nå hyller blant andre NRKs musikksjef Mats Borch Bugge verket som «den beste norske musikkvideoen noensinne».

- Jeg ble helt lamslått da jeg så den. Det er noe av det lekreste jeg har sett, og den setter i tillegg låta og teksten i et nytt lys. All honnør til musikkvideoregissøren - med denne videoen er det er bare et tidsspørsmål før hun når ut til de store massene i utlandet, sier han til Dagbladet.

- Kunst I løpet av den i overkant av fem minutter lange videoen spiller den amerikanske kunstneren Rya Kleinpeter en prostituert kvinne som utfører seksuelle tjenester på en rekke menn. Borch Bugge mener musikkvideoens regissør Luke Gilford og Susanne Sundfør har brukt sex på en smakfull og balansert måte.

- Anslaget er jo regelrett suging, men dette er kunst på høyt plan. Videoen er laget i en klassisk indiefilmtradisjon, med det prostituerte offeret. Jeg får «Thelma og Louise»-assosiasjoner av utrykket. Samtidig som de tar for seg prostitusjon og «white trash»-kultur, er det noe håpefullt der, sier musikksjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer