Den beste norske thrillerdebuten på seks år

«Brent B» av Erik Grønner er den beste norske thrillerdebuten siden Tom Kristensens «En kule».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det norske oljemiljøet har sjelden eller aldri vært tema for en spenningsroman, men det har Erik Grønner forandret på med sin knallgode debutroman.

«Brent B» er en thriller som tar for seg temaer som maktkamp, miljøvernaktivister, olje og, ikke minst, penger. Erik Grønner har skrevet en overraskende intens spenningsbok, som veksler drevent mellom en liten gruppe hovedpersoner. Blant dem er Statoils første kvinnelige toppsjef, Hanne Glitra, som føler seg motarbeidet i stillingen. Det er mange som føler seg forbigått i utvelgelsesprosessen, og når ledergruppen trekker i forskjellige retninger er det ikke enkelt å manøvrere.

Hjemlig strid

Selskapets viktigste oppgave akkurat nå er å komme i gang med utbyggingen av Loke, det store oljefunnet i naturskjønne Lofoten. Hanne Glitra er på den forsiktige siden, og mener at miljøhensyn og sikkerhet må gå foran en forhastet prosjektstart, men det er ikke alle ledernes syn. Og noen av dem har helt andre agendaer å holde seg til.

En annen viktig person i handlingen er miljøaktivisten Liv Roaldsen, som tilfeldigvis er samboer med Statoil-traineeen Martin Berg. Den kombinasjonen fører snart til interessekonflikter og hjemlig strid. I tillegg møter vi den opportunistiske og grådige investoren Edward Selbye, som trekkes inn i intrigen av den mystiske tysteren Jarlen. Sistnevnte er også en god kilde for journalisten Mogens Tengedal i Stavanger Aftenblad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer