Den beste serien denne uka har overhodet ingen bilder (unntatt dem du lager selv)

Her er ukas streamingtips.

(Filtermagasin.no): For første gang i denne spalten trekker vi fram en podcast - rett og slett fordi det nettopp er true crime-historien som nøstes opp i «Serial» som fenger oss mest om dagen.

Ellers er det ikke mange kliss nye serier eller filmer som dukker opp denne uka - men til gjengjeld er det mye gammelt gull i de mange nettbaserte kanalene vi etterhvert har tilgang til.

Inne på Filter finner du som vanlig den komplette oversikten over nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More Play, NRK Nett-TV og TV 2 Sumo.

Se alle Filters streamingtips!

NYHET! Få gode streamingtips rett i innboksen din - meld deg på Filters nyhetsbrev!

«Misfits» Britene kan dette her med humor og det ikke helt sannsynlige. En av våre absolutte favoritter er selvfølgelig «Red Dwarf». Vi glemmer aldri episoden «DNA» der øl spiller en sentral rolle da et Vindaloo-monster herjer: «Of course, lager! The only thing that can kill a vindaloo!»

Ergo, «Misfits» kan støtte seg på en stolt tradisjon - selv om handlingen ikke er lagt til outer space.

Premisset er enkelt: En gjeng unge småkriminelle utfører samfunnstjeneste idet de blir rammet av et lynnedslag som gir dem superkrefter.

Ikke bare tradisjonelle superkrefter av den typen vi ser i «X-Men», men også evnen til å skifte kjønn, gi liv til tegninger og så videre. «Misfits» er full av humor, sex og bannskap, og hadde opparbeidet seg en ivrig fanskare da den ble lagt ned etter fem sesonger i fjor.

Er du glad i britisk humor og synes at antihelter med superheltkrefter virker interessant? Da kan du godt sjekke «Misfits» - som nå ligger ute med alle sesonger på både HBO Nordic og Netflix.

Kan sees på: HBO Nordic og Netflix

«Øyevitne» Første episode av denne norske og faktisk ganske lovende spenningsserien hadde premiere på NRK Nett-tv mandag denne uka - men om du ikke rakk å se episoden da, ligger den ute på nett til 26. november.

Har du fått med deg NRK-appen på Apple TV, forresten? Med både NRKs innhold og TV 2 Sumo på plass der (og Chromecast), er det lettere enn noen gang å se norske serier når du vil på tv-skjermen.

Kan sees på: NRK Nett-tv

«Serial» Dette er en av de aller mest oppslukende seriene vi følger med på dagen - det eneste er bare at den ikke blir levert med bilder, ettersom det er en podcast.

Du må dermed skape dine egne bilder mens journalisten Sarah Koenig i ukentlige episoder (fem er ute hittil) nøster opp trådene i den 15 år gamle - og helt reelle - drapssaken der 17-åringen Adnan Syed ble fengslet for drapet på eksen Hae Min Lee.

Men er han egentlig skyldig? Vi følger spent med.

Kan sees høres på: Serialpodcast.org, iTunes eller YouTube

Andre høydepunkter blant ukas nyheter:
Netflix: I Am Legend, Cobra, Min mikropartner, Spioner som oss, Pleasantville, E-Team

HBO Nordic: The Affair, Boardwalk Empire

NRK Nett-TV: Ein idiot på tur, Tema: Andre verdenskrig, Tidsvitne: Den nye humoren, Kampen for tilværelsen, Entourage

TV 2 Sumo: Homeland episode 4, Fargo, Arrow (ses 3), Solsidan (ses 3)

Viaplay: Grusomme meg 2, About Time

C More Play: Ted, Gotham, Disconnect

Se alle Filters streamingtips!

NYHET! Få gode streamingtips rett i innboksen din - meld deg på Filters nyhetsbrev!

Inne på Filter finner du den komplette oversikten over nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More Play, NRK Nett-TV og TV 2 Sumo.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.