Den beste spillmaskinen

Står Xbox, PlayStation 2 eller GameCube høyt på ønskelista i år? Sjekk hva du burde velge!

Diskuter spill Prisen på spillkonsoller har rast det siste året, på grunn av den sterke konkurransen mellom gigantene Sony, Microsoft og Nintendo. Nå er både GameCube, PS2 og Xbox tilgjengelige for godt under 2000 kroner, og det skiller sjelden mer enn et par hundrelapper mellom den billigste (GameCube) og den dyreste (som oftest Xbox, litt avhengig av ekstrautstyr).

I tillegg blir alle maskinene klare for å kobles på Internett i løpet av 2003, slik at det blir mulig å spille mot folk fra hele verden. Dermed er det andre kriterier du bør følge når du skal ut og handle en spillemaskin i julegave til poden.

Det aller viktigste er at du finner ut hva slags system kameratene til sønnen eller datteren din har. Et spill koster gjerne 600 kroner, og da er det greit at barna kan byttelåne litt. Det fører ikke bare til at du sparer store penger til spill, men det er også morsommere for ungene når de kan konkurrere om å slå rekordene til hverandre.

Alle de tre maskinene er svært gode, og det er faktisk ikke så mye som skiller dem fra hverandre. Da Dagbladet ga konsollene karakterer i fjor, endte vi på terningkast 6 til Xbox og GameCube, mens PS2 måtte nøye seg med en femmer. VG ga derimot en sekser til PS2 og femmere til Xbox og GameCube.

Xbox

Microsoft har den kraftigste, og strengt tatt den beste maskinen. Dette er actionmaskinen framfor noen, og superspillet Halo viser hva den er god for.

Det pumpes ut bilspill og sportsspill på rekke og rad, men den er mye svakere på barnespill enn konkurrentene. Xbox har innebygget DVD-spiller, og med en fjernkontroll (250 kr) kan du se filmer på den. I tillegg har den harddisk.

Dette er favoritten til de litt eldre ungdommene.

Xbox-spill (pris 499-649)

Skytespill: 007: Nightfire

Sport: Tony Hawk\'s Pro Skater 4

Action: Tom Clancy\'s Splinter Cell

Rollespill: Morrowind

Bilspill: Sega GT

Til barna: Harry Potter og Mysteriekammeret

GameCube

Figurer som Mario, Zelda og Pokémon viser litt av Nintendos styrke: De er klart flinkest til å dyrke fram søte og morsomme figurer som små og store barn faller pladask for.

I tillegg til det store utvalget morsomme spill, kommer det selvfølgelig også bilspill og sportsspill til maskinen. Hvis du leter litt, finner du også voldsspill og grøssere, men ikke på langt nær så mange som til Xbox. GameCube har ikke innebygget DVD-spiller.

Nintendo har alltid vært mest barnevennlig i klassen, og GameCube er ikke noe unntak.

GameCube-spill (pris 499-599)

Skytespill: TimeSplitters 2

Sport: Tony Hawk\'s Pro Skater 4

Action: Star Wars: The Clone Wars

Eventyr: Star Fox Adventures

Bil: Need for Speed 2 Hot Pursuit

Til barna: Super Mario Sunshine

PlayStation 2

Sonys nyeste maskin kom på markedet over et år før konkurrentene, og tjener mye på det. Spillutvalget er langt større enn på konkurrentenes maskiner, og det kommer fremdeles flest spill til PlayStation 2.

Maskinen er ikke like kraftig som Xbox og GameCube, men det betyr slett ikke at spillene er dårlige. Med det store utvalget spill og godt fotfeste i markedet, kommer trolig PlayStation 2 til å være markedsledende i lang tid framover. PlayStation 2 har DVD-spiller.

Dette er maskinen for deg som vil ha mange valgmuligheter.

PlayStation 2-spill (pris 299 - 599)

Skytespill: Time Splitters 2

Sport: Tony Hawk\'s Pro Skater 4

Action: The Getaway

Eventyr: Kingdom Hearts

Bil: WRC II Extreme

Til barna: Ratchet & Clank

Diskuter spill