Den beste vant

Dagbladets anmelder har tatt på seg EuroSong-hatten og gir vurderinger og terningkast sett fra en underholdende GP-vinkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Melodi A: «All I Ever Wanted Was You»

Artist: Lars A. Fredriksen

Tekst/melodi: David Eriksen og Per Kristian Ottestad

En offensiv og frisk soulpoplåt. En anelse svensk a la Strömstedt, Glenmark og Orup. Sangeren fra Oslo Gospel Choir synger virkelig godt. Han har tro på låta, men kunne framført den med litt mer engasjement. Nervøs, tipper jeg. Ingen dum låt å sende til EuroSong-finalen.

Melodi B: «Bare du og jeg»

Artist: Christian Hoff/Erik Jacobsen

Tekst/musikk: Ulf Risnes

Melodien er mer søt enn den er god, men at låta ikke fungerte, er ikke komponist Ulf Risnes' skyld. Duoen maktet ikke å puste liv i den og hadde liten utstråling. Spesielt Christin Hoffs for skarpe stemme harmonerte dårlig. Med mer artistutstråling ville låta fungert bedre.

Melodi C: «Som en engel»

Artist: Gjermund Elgenes

Tekst/melodi: Ingrid Bjørnov

Tangoinspirert visepop som vokser etter annen gjennomhøring. Fint trekkspill. Gjermund Elgenes synger som broren «Elg»: med kraftig rufsestemme. Melodien har en litt mystisk undertone. Den er av de bedre, men som jeg tror ville vært for dyster i en EuroSong-finale.

Melodi D: «Always Will»

Artist: ge'sten

Tekst/melodi: Kyrre Fritzner/Åge Sten Nilsen

Låta med mest band-preg. ge'sten med Rickenbacker-gitaren har rockattityd og artistutstråling. En type klassisk poprock-låt som hadde kledd mer frekt gitararrangement. Litt for tannløs og pusete produksjon, synd. Dette kunne vi trygt sendt til Birmingham.

Melodi E: «Winds of the Northern Sea»

Artist: Elisabeth Andreassen

Tekst/melodi: Torhild Nigar/Rolf Graf

Bettan er i en klasse for seg. Hvis vi vil være blant de beste i EuroSong, så sender vi henne. Hun var mattere under sending. Det virket som om hun sleit, men briljerte i den episke Enya-inspirerte melodien på generalprøven. Man må til Sissel Kyrkjebø for å finne maken.

Melodi F: «På do»

Artist: Bjelleklang

Tekst/melodi: Finn Evensen

Bjelleklang er et av morsomte orkersterne vi har i underholdningssjangeren. Den noe irskinspirerte GP-låta er typisk Bjelle-låt, men langt fra det beste vi har hørt derfra. Europa ville misset humoren, tatt den på alvor og ledd av oss. Igjen.

Melodi G: «Nam nam»

Artist: Tore Holm

Tekst/melodi: Tore Holm/Per Kristian Indrehus/Geir Olav Bøkestad

Årets dårligste forsøk. Eller spøk. Elendig melodi, og tekst langt under pari. Harryfaktoren til sangeren Tore Holm og resten av den syngende dekoren må være gjort med overlegg. I utgangspunktet en gla'poplåt, men framførelse og diksjon var krise.

Melodi H: «En ny mårrån»

Artist: Malin Holberg

Tekst/melodi: Nora Skaug/Malin Holberg og Stein Berge Svendsen

Malin Holberg synger den myke og varme musikalballaden overbevisende, men jeg savnet mer utstråling. Melodien er bra nok, men ikke så lett å ta umiddelbart, noe som er en fordel i GP. Vakkert arrangert med styrkere, men ingen riktig GP-låt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer